Waarom zou je kiezen voor een nieuwe heftruck?

Ben je ook op zoek naar aan nieuwe en betrouwbare heftruck voor in jouw magazijn? Of wil je een extra heftruck aanschaffen en heb je niet het geld voor een nieuwe heftruck? Waarom zou je dan niet eens kijken naar een tweedehands heftruck. Een dergelijke heftruck is qua investering vele malen goedkoper en tegelijkertijd maak je gebruik van de voordelen van een extra heftruck.

Waar ga jij je nieuwe heftruck voor gebruiken?

Transportmiddelen zijn in kleine en grote magazijnen onmisbaar. Een heftruck draagt bij aan het verhogen van de werk efficiëntie. Je kunt op een snelle manier producten verplaatsen. Het is wel van groot belang dat het personeel in het bezit is van een heftruck rijbewijs. Hiermee voorkom je vervelende situaties op de werkvloer.

Wat zijn de voordelen van een tweedehandsheftruck?

Hieronder nog even in de belangrijkste voordelen:
– Je hebt vaak keuze uit een vele soorten en verschillende merken
– Is altijd op voorraad en direct leverbaar hierdoor kun je de heftruck heel snel gebruiken en levert het direct rendement op
– Wanneer je het geld niet direct hebt liggen kun je altijd overwegen of je een leasecontract afsluit.
– Een heftruck wordt altijd afgeleverd met garantie. Dat is een hele geruststelling en hoef jij je niet druk te maken over eventuele reparatiekosten.
– Een heftruck is altijd gecertificeerd en voldoet aan de veiligheidseisen binnen Europa en is altijd voorzien van een Nederlandse handleiding.

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten wanneer je een tweedehands heftruck gaat aanschaffen?

Ben je in de markt voor een nieuwe heftruck, dan is het raadzaam om onderstaande te lezen. Dit zal je helpen in het maken van een keuze in je oriënteringsfase.

– Waar ga jij de heftruck voor gebruiken?
– Hoe zwaar zijn de producten die je wilt verplaatsen?
– Hoe vaak gebruik je de heftruck?
– Wil je een aandrijving op Electro, Gas of Diesel?

Je bent altijd goed af met een tweedehands heftruck. Maak je niet teveel zorgen en laat je vooral adviseren door een specialist op het gebied van heftruck en de mogelijkheden hierin. En je zal zien dat de geselecteerde heftruck voor jouw situatie het beste en meest efficiënt is.

Vijf interessante feitjes over het exclusieve automerk Bentley

  Vijf interessante feitjes over het exclusieve automerk Bentley

Luxe en exclusiviteit. Dat is waar Bentley bekend om staat. Voor vele een droom auto. Het Britse automerk kan de luxe combineren met snelheid en betrouwbaarheid. Als u een fan bent van Bentley is deze blog wat voor u. DBS Automotive gaat u drie interessante weetjes geven die u hoogstwaarschijnlijk nog niet wist.

 1. Als we het hebben over luxe en exclusiviteit…

Van Bentley zijn we altijd al luxe gewend. Maar de nieuwe Bentayga slaat alles. De technologie bij het Britse autobedrijf gaat als een speer en dat Valt te merken aan de nieuwe snufjes van de exclusieve SUV. verkeersbordherkenning, nachtvisie, een head-up display, Rear Crossing Traffic Warning, dodehoekdetectie en Hill Descent Control. Wat heeft een mens nog meer nodig in een auto?

 1. Het aantal veren op het logo

Voordat Bentley auto’s produceerde waren ze vliegtuig leverancier. Daarvan is ook het logo afgeleid. Wat u waarschijnlijk nog niet is opgevallen is dat het aantal veren aan de linker en rechterkant niet gelijk zijn. Aan de rechterkant zit er namelijk eentje meer dan aan de linkerkant.

 1. Bentley draagt bij aan het milieu

Algemeen bekend is dat zware automotoren veel verbruiken. Daarom doet Bentley wat om het te compenseren. De fabriek van het exclusieve automerk maakt gebruik van maar liefst 30.000 zonnepanelen!

 1. Bentley en Rolls Royce geen concurrenten?

Geloof het of niet, Vroegen hebben de 2 aartsrivalen samengewerkt. Op het moment is dit zeker niet meer het geval en zijn ze beide onder Duitse invloed. Bentley zit in de Volkswagen Group terwijl Rolls Royce zich onder BMW bevindt.

     5.

Bentley is een van de bekendste bedrijven maar tegelijkertijd ook een van de kleinste als het gaat over verkoopcijfers en personeel. Dat is ook niet heel gek want het is een exclusief automerk, maar de meeste staan er niet bij stil.

100% expert in elektrische auto’s

Steeds meer mensen besluiten om elektrisch te gaan rijden of in ieder geval te gaan kijken of elektrisch rijden iets voor hen is. Dit is precies de reden waarom de website www.elektrischeautolease.nl in het leven is geroepen. Hier vind je alle informatie die je kan helpen bij het elektrisch rijden. Heb je vragen over een elektrische auto, de bijtelling, de actieradius, het leasen van een elektrische auto of over een bepaald automerk dat elektrische auto’s aanbiedt? Al dit soort antwoorden kun je vinden op deze website. Daarbij is er ook een compleet overzicht zichtbaar van alle elektrische auto’s die momenteel te koop zijn of nog te koop komen binnen een aanzienlijke tijd. Met de handige filters kun je eenvoudig zoeken op diverse manieren en zo de perfecte elektrische auto selecteren die bij jouw leefstijl en werkzaamheden past.

Een elektrische auto uitproberen?

Twijfel je of het elektrisch autorijden bij jou past? Dan is het leasen van een elektrische auto de perfecte manier om te gaan beleven hoe het is om elektrisch te rijden. De aanschafprijs van een nieuwe elektrische auto ligt namelijk vrij hoog. Dit komt door de innovatieve elektromotor die is gemonteerd in dit soort wagens. Een auto met een benzine of dieselmotor is goedkoper in aanschaf maar wanneer je kijkt naar het rijden met een auto wint de elektrische auto in alle opzichten. Elektrisch rijden is namelijk zeer goedkoop, stil en schoon. Door een te kiezen voor elektrische auto lease omzeil je de aankoopprijs, rijd je toch in een gloednieuwe auto en geniet je van het goedkoop autorijden. Dankzij de mogelijkheden op het gebied van het leasen van een elektrische auto is het rijden in een elektrische auto voor iedereen bereikbaar.

De voordelen van elektrisch rijden ten opzichte van de nadelen

Elektrisch rijden is dus een stuk goedkoper dan het rijden in een auto op een fossiele brandstof. Dit komt omdat het opladen van de accu een stuk minder kost dan een tankbeurt bij het benzinestation. Je kunt de elektrische wagen bovendien thuis opladen terwijl jij lekker ligt te slapen dus het is ook nog eens vele malen gemakkelijker. Omdat een elektrische auto het milieu minder belast omdat de motor geen CO2 uitstoot produceert kun je ook gebruik maken van belastingvoordeel. Je hoeft geen wegenbelasting te betalen voor een elektrische auto en wanneer je deze zakelijk rijdt geniet je van een lage bijtelling. Daarbij komt ook nog het voordeel dat dit soort auto’s minder bewegende delen hebben en daardoor minder slijtage vertonen. Het onderhoud van een elektrische auto is daardoor ook goedkoper. Wanneer je de juiste elektrische auto kiest zijn er eigenlijk geen nadelen aan het elektrisch autorijden. Zit je veel op de weg, kies dan voor een wat grotere wagen met een hoge actieradius. Rijdt jij kleine stukjes door de stad en parkeer je in smalle parkeergarages? Kies dan voor een kleinere wendbare elektrische auto.

Wat is de goedkoopste autoverzekering van Nederland?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe of andere autoverzekering, wil je natuurlijk niet meer betalen dan noodzakelijk is. Daarnaast is het ook wel belangrijk dat je niet onderverzekerd bent. Je wilt natuurlijk wel gewoon de schade die je onverhoopt rijdt vergoed krijgen. Je bent dus eigenlijk op zoek naar de goedkoopste autoverzekering met de beste polisvoorwaarden. Door de handige vergelijker vind je eenvoudig de goedkoopste autoverzekering op Overstappen.nl Je kunt hiermee maar liefst tot wel 175 euro per jaar besparen.

Welke autoverzekering past bij jou en jouw auto?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten verzekeringen waaruit je kunt kiezen. Maar welke autoverzekering is nu echt goedkoop en toch goed? Ook het antwoord op deze vraag vind je door gebruik te maken van de vergelijker op overstappen.nl . Je kunt daar namelijk filteren op zowel prijs als kwaliteit. Zo weet je zeker dat je een autoverzekering kiest die goed bij je past. Voordat je dat gaat doen is het wel verstandig om vooraf te bepalen welke dekking je wenst. Wil je een WA autoverzekering, een Beperkt Casco autoverzekering of een All Risk autoverzekering?

Wat is het verschil tussen de verschillende dekkingen?

Als iemand bij jou schade veroorzaakt met zijn auto, wil je niet met de kosten blijven zitten. Andersom is dat net zo. Daarom is iedereen die een (motor)voertuig bezit in Nederland verplicht een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Als jij schade rijdt met je auto en daar volgens de wet verantwoordelijk voor bent, vergoedt de WA-verzekering de schade. De goedkoopste autoverzekering is doorgaans een WA-verzekering. Hoe minder je verzekert, hoe lager de premie. Het kan voorkomen dat er niemand aansprakelijk gesteld kan worden gesteld voor schade aan je voertuig. Denk bijvoorbeeld aan schade door een storm. Wil je naast schade bij anderen, ook schade aan je eigen auto (door overmacht) verzekeren? Kies dan voor een beperkt casco verzekering. Rij jij in een gloednieuwe of redelijk nieuwe auto? Dan is een WA-verzekering met volledig casco de beste optie. In de volksmond wordt vaak gesproken over een all risk autoverzekering. Alle risico’s zijn zo’n beetje afgedekt met deze verzekering. Zelfs als je zelf schade aan je auto toebrengt, wordt dit vergoed.

Waardoor is mijn verzekering goedkoper dan die van mijn buurman?

Het afsluiten van een autoverzekering is een soort maatwerk. De verzekeraar houdt namelijk rekening met een aantal risicofactoren. Hoe meer risico jij hebt op ongelukken hoe hoger je premie is. De verzekeraars baseren de hoogte van je premie op basis van de volgende factoren:

 • Het aantal schadevrije jaren;
 • Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt;
 • Type auto;
 • Je woonplaats;
 • Je geboortedatum.

Beste voorbereiding voor je vrachtwagentheorie

beste voorbereiding voor je vrachtwagentheorie

Voor veel mensen is het behalen van je autotheorie al een behoorlijke opgaven. Moet je nagaan als je ook nog je vrachtwagentheorie wil halen. Toch zijn er genoeg vrachtwagenchauffeurs is de wereld. Met de juiste aanpak en voorbereiding hoeft het behalen van je vrachtwagentheorie ook helemaal niet moeilijk te zijn. In dit artikel zal ik de best mogelijke voorbereiding voor je vrachtwagentheorie met jullie delen.

 

Plannen

 

Plannen is iets dat voor bijna iedereen lastig is. Veel mensen kunnen wel een planning maken, maar vinden het lastig om zich hieraan te houden. Toch moet je nu wel, want je wil graag aan het werk en hiervoor moet je eerst het theorie voor je vrachtwagen halen. Eerst moet je kijken welke datum je jouw theorie examen hebt. Dan zou ik ongeveer een maand van te voren beginnen als dat nog mogelijk is. Als er dan iets tussenkomt, kan je makkelijk tijd inhalen.

 

Voorbereiden

 

De beste manier om je voor te bereiden is door eerst het boek te lezen. Lees bijvoorbeeld elke dag een hoofdstuk en maak hier een samenvatting van. Hierdoor blijft het beter in je hoofd zitten, omdat je het opschrijft. Probeer dit in ongeveer twee weken af te hebben. Dan kan je de rest van je tijd gebruiken met het maken van oefentoetsen. Als je dan merkt dat je een onderdeel nog niet beheerst kan je deze opnieuw lezen en je samenvatting doornemen. Het is ook een goede manier om samen te leren. Hierdoor kan je beter gestimuleerd worden om te beginnen met leren. Zo kan je elkaar overhoren en dingen van elkaar leren.

 

Praktijk

 

Probeer in het verkeer te kijken naar andere vrachtwagenchauffeurs. Bekijk hoe zij rijden en welke beslissingen zij maken in bepaalde situaties. Als je de mogelijkheid hebt vraag of je met iemand een stukje mee mag rijden. Hier kan je erg veel van leren en kan je ook helpen met het behalen van jouw vrachtwagentheorie. Als je geen stukje mee kan of mag rijden kan je misschien vragen stellen om ervoor te zorgen dat bepaalde situaties duidelijk voor jou worden. Zodat je weet hoe en waarom je bepaalde handelingen moet verrichten. Het is makkelijker om bepaalde onderdelen van jouw toets te behalen als je dit kan linken met praktijkvoorbeelden. Oefen ook het rijden over stalen rijplaten, aangezien dit ook een onderdeel kan zijn van het praktijkexamen.

Kiezen uit vele private lease aanbiedingen

Het is tegenwoordig goed mogelijk om te kiezen uit vele private lease aanbiedingen. Om die reden is het ook interessanter dan ooit tevoren om voor deze vorm van leasen te kiezen. Juist ook omdat meer en meer aanbieders, meer en meer merken en modellen gaan aanbieden. Dat betekent dus ook dat bijna alles mogelijk is, voor een zeer geschikte prijs. Het is ook goed om te kijken welke verschillende mogelijkheden er allemaal liggen als het gaat om het leasen van de mooiste modellen die er op dit moment te krijgen zijn. Dit maakt het wel heel interessant.

Kijken naar de voorwaarden

De hoogte van de private lease aanbiedingen hangt af van een aantal voorwaarden. Deze zijn niet anders dan bij gewone vormen van leasen. Het is bijvoorbeeld zo dat er gekeken wordt naar het aantal kilometers dat per jaar wordt gereden met een auto. Daarnaast is het vaak zo dat gekeken wordt naar de lengte van het contract. Dit gaat dan in een bepaald aantal maanden, meestal 36 of 48 maanden. Dit betekent dus dat drie tot vier jaar van de aanbieding te genieten is. Dit kan dus wel heel veel voordeel bieden wanneer je naar de kosten kijkt.

Een passende auto vinden

>Omdat tegenwoordig de private lease aanbiedingen eigenlijk in alle soorten en maten te vinden zijn, is het gemakkelijker mogelijk om een passende auto te vinden. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de vele soorten modellen. Het is natuurlijk wel altijd belangrijk om even op te letten of de auto voldoet aan de wensen en eisen die je hebt. Het gaat dan bijvoorbeeld om bepaalde opties die je graag wilt. Zitten deze wel in de aanbieding opgenomen? Dit is altijd een zaak waar even aandacht voor moet zijn wanneer je op zoek gaat naar de beste leasedeal die er is.

 

Autobezit minder populair: de voordelen van een auto huren

Een eigen auto. Vroeger was autobezit populair. Het stond voor vrijheid, status en volwassenheid. Tegenwoordig valt er een andere trend te zien. Het percentage aantal Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) dat wordt uitgegeven is nog steeds even hoog. Jongeren halen nog steeds hun rijbewijs, echter kopen zij geen auto’s meer. Er wordt hierdoor ook wel gesproken van een verzadigde automarkt. Deze trend is  met name zichtbaar in rijke landen. Het is zelfs zichtbaar in Amerika, waar de meeste autobezitters zijn.

Lees Verder >>

Zelf een race simulator huren

Organiseer je binnenkort een evenement of feestje? Denk dan eens aan het huren van een race simulator. Ook een race simulator bij je beurstand is mogelijk, je trekt hier mee ook nog eens enorm veel bekijks!

Lees Verder >>

Picking the right excavator

Choosing the right excavator for your next project may seem like an impossible task. With an immense variety in older models and the continuous releases of newer ones: finding the perfect type is a difficult challenge.

Most of the time, you put most of your trust in your dealer as they probably know what you need more than you do. However, your dealer also has a job; and his/her job is to sell. Now, I’m not saying that every dealer is only thinking about their pay check, but keep in mind that it happens a lot more than you would think.

In this post I’ll briefly sum up the most important tips when it comes to investing in an excavator.

Purchase a used excavator over new excavators

Online, and at traditional avenues, you can find plenty of used excavators for sale. By choosing a used excavator over a new one, you can immensely save on costs. Purchasing a new excavator can cost you from $100.000 to $500.000. Consequently, a used excavator can be obtained for only 50% or 75% of the original price! That’s a huge difference.

Keep in mind that a used excavator may use older technologies, so you’ll definitely miss out on some newer features. But, to be frank, most of these features are not a necessity. And, some say older models can be less reliable. Which is expected due to wear and tear. However, if the machine is kept in decent shape then you won’t have to worry about reliability.

Bonus tip: try hiring an excavator instead of purchasing a new or used excavator.

Requirements are more important than branding

Most of the time, there is a popularity in a certain brand of heavy machinery. But the only time that this should matter is when the brand sells an exclusive feature that is necessary for your project. Or, when you’re trying to buy compatible attachments.

Different projects require different machinery, so after you have a clear vision about the project’s needs and demands. You can consider looking for the right (used) excavator.

The first step is to ignore the brand name. After that you must think about:

 •       The site and its potential hazards and culprits.
 •       Accessibility of the site.
 •       Engine power.
 •       Capacity of equipment.
 •       Sizing and weight.

After you have found your excavator, it’s time to look for compatible attachments.

Types of available excavators

There are different types of excavators; each performing better in one area than the other. Here’s a quick list to give you an overview of what your possibilities are:

 •    Standard: most common and suitable for many applications (mining, digging, dredging, ploughing, etc.)
 •    Long-reach: for longer-reach dredging and demolition.
 •    Knuckle boom: has an additional joint to excavate in tight spaces.
 •    Zero swing: limited in its capabilities, mostly used for precise work.
 •    Spider: useful for rough terrains (ditches, uneven areas, inclined/declined levels).
 •    Mini: for small area jobs.
 •    Swamp: for projects that include working on water.

Well, that’s it. Of course, there are multiple other factors to consider but I promised to keep it short.  Good luck in finding the perfect excavator for your next big project!

Discovering a dog name is not difficult

find a dog name

One topic that is popular among new dog owners is dogs and names. How are you supposed to find a dog name and what is important when you are looking for a dog name? There are actually wrong dog names and you don’t want to end up with one of those. The most important thing to find the right dog name is to do your research beforehand. Learn what is important when it comes to dog names and learn what mistakes you should avoid. Then you can start looking for dogs and names and know that you won’t choose a wrong dog name. Choosing a dog name can be a lot of work, but in the end, it will be worth it. Your dog only deserves the best and that also applies to his name. Take your time and do your research, sooner or later you will find the perfect name for your dog.

If you have a big female dog, there is a good chance that you are looking for big dog names female. You know exactly what you are looking for and that allows you to find a rather personal dog name. Looking for a dog name without knowing what you are looking for can be very overwhelming. There are so many different dog names to choose from. Looking through different types of dog name helps to find out what you like in a dog name and what you don’t like. This brings you one step closer to finding the perfect name for your dog. Avoid choosing a dog name without thinking about it. There are things you can do wrong and those things are easy to avoid. Just do your research and take your time, sooner or later you will find the perfect dog name.

De heftruck theorie vanuit huis leren

heftruck-theorie

Voor wie is deze zelfstudie geschikt?

De zelfstudie theorie heftruck is bedoeld voor mensen die een heftruck besturen en al over enige ervaring beschikken en gemakkelijk zelf thuis de theorie kunnen leren of juist wat extra tijd nodig hebben om de theorie van de heftruck te behandelen. Deze opleiding neemt een dag van 7 uur in de ochtend tot half 3 in de middag. De theorie van de heftruck dient zelf door genomen te worden. Voor de training zal de cursist getoetst worden op zijn kennis van de theorie. De nadruk bij de heftruckopleiding ligt op de praktijk, toch is de beheersing van de heftruck theorie onmisbaar.

Grondige instructies van de theorie en praktijk

Een grondige uitleg van de theorie en praktijk van de heftruck is belangrijk en noodzakelijk voor de veiligheid van de werkomgeving. Alle heftruckbestuurders dienen grondige instructies hebben gekregen voordat ze gebruik gaan maken van de heftruck. Het is lastig om te bewijzen dat medewerkers zijn voorzien van grondige instructies. Tenzij een heftruckchauffeur daar een praktijk- en theorie-examen voor aflegt en zijn heftruckchauffeur behaald. Dat is namelijk voldoende bewijs dat de werkgever en werknemer er alles aan hebben gedaan om de veiligheid met betrekking van de heftruck op de werkvloer te waarborgen. Dit heftruckcertificaat heeft een geldigheid van vijf jaar, daarna kan er een herhalingscursus gevolgd worden om het certificaat te verlengen met nog weer eens vijf jaar.

De verhouding tussen de theorie en praktijk

Zoals eerder gezegd dien je zowel de praktijk als theorie te beheersen als je een heftruckcertificaat wilt halen. Alleen een theorie-examen is dus niet voldoende. Het is belangrijk dat een heftruck met voldoende praktijk ervaring wordt bestuurd, dit in combinatie met voldoende kennis over de theorie van de heftruck. De heftruckopleiding zal dus beginnen met een praktijk gedeelte, die vervolgd wordt met theorie trainingen en wordt afgesloten met een praktijk- en theorie-examen.

Hoe word ik een erkende reachtruckchauffeur?

Voor wie is een reachtruck opleiding bedoeld?

De opleiding reachtruck is bestemd voor reachtruckchauffeurs die al enige ervaring hebben opgedaan met een reachtruck. Denk bijvoorbeeld aan mensen die werkzaam zijn in de interne transportwereld. Deze mensen maken regelmatig gebruik van een reachtruck. De opleiding reachtruck is te volgen in verschillende niveaus. Zo is er een reachtruck opleiding voor beginners. Hierbij hebben cursisten weinig tot geen ervaring met de besturing van een reachtruck. Daarnaast is er een reachtruck opleiding voor gevorderden. Hierbij hebben de cursisten al ervaring met de besturing van een reachtruck. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om werknemers in de interne transportwereld die wel dagelijks gebruik maken van een reachtruck, maar nog geen officieel reachtruck certificaat hebben behaald. Tot slot kan de opleiding reachtruck voor experts gevolgd worden. Hierbij hebben de cursisten in het verleden al een reachtruck certificaat gehaald, maar is deze verlopen of gaat binnenkort verlopen.

Wat kan je verwachten van de opleiding reachtruck?

Tijdens de opleiding reachtruck krijg je als cursist verschillende opdrachten om de volledige controle over de reachtruck te kunnen krijgen. Alleen op die manier kan de veiligheid in de interne transportwereld gewaarborgd en verbeterd worden. Welke opdrachten kan je dan verwachten? Een opdracht die je tijdens de reachtruck opleiding moet uitvoeren is de pallets verplaatsen met verschillende soorten lading zoals vloeistof. Daarnaast is er een speciaal parcours opgezet om de behendigheid van het sturen te trainen. Aansluitend aan iedere reachtrucktraining zal er een examen afgenomen worden. Dit is een theorie- en praktijkexamen. Voor het praktijkexamen dienen cursisten een opdracht uit te voeren op de trainingslocatie. Aan het eind van de opleiding hoor je als cursist meteen of je een erkende reachtruckchauffeur bent of dat je de opleiding reachtruck opnieuw moet volgen. Wil jij een reachtruck opleiding volgen? Neem dan eens een kijkje op onze website of neem contact met ons op.

opleiding-reachtruck

Specialist in heftruckopleidingen vinden in Zwolle?

BLOM-opleidingen-Zwolle

Heftruckopleidingslocatie in Zwolle

Wil jij een goede en ervaren heftruckchauffeur worden? Ben je opzoek naar een specialist in heftruckopleidingen in Zwolle? Dan ben je bij BLOM opleidingen Zwolle aan het juiste adres. BLOM staat namelijk bekend als dé specialist in het trainen en opleiden van bestuurders en gebruikers van een heftruck. Bij de heftruckopleidingslocatie in Zwolle (provincie Overijssel) is er een vaste instructeur die daar de heftruckopleidingen geeft. Dit doet hij al vele jaren met veel plezier en enthousiasme. Met ruim duizend cursisten die hun heftruckcertificaat behaalden in Zwolle ben je niet de eerste, maar zeker ook niet de laatste cursist met een Europees erkend heftruckcertificaat die naar huis gaat.

Een goede heftruckopleiding volgen in Zwolle

Zoals eerder gezegd ben je bij BLOM opleidingen Zwolle aan het juiste adres als je een goede heftruckopleiding wilt volgen. Er zijn namelijk verschillende heftruckopleidingen beschikbaar in Overijssel. Bij elke heftruckopleiding leer je op een veilige manier te werken met een electropallettruck en krijg je een stapelaartraining. Voor de heftruckopleiding kan je jezelf inschrijven als beginner, gevorderde of experts. Wat is hier het verschil precies tussen? De heftruckopleiding voor beginners is voor cursisten die nog geen ervaring hebben met het besturen van een heftruck. Hierbij wordt er veel aandacht geschonken aan de basis. De beginnersopleiding zal daarom ook iets meer tijd in beslag nemen dan de opleiding voor gevorderde en experts. Daarnaast kan je kiezen voor een heftruckopleiding voor gevorderde. Deze is voor cursisten die al enige ervaring hebben met het besturen van een heftruck, maar die nog geen heftruckcertificaat hebben behaald. Tenslotte biedt BLOM opleidingen Zwolle een heftruckopleiding aan voor experts, ook wel bekend als de herhalingscursus. Deze opleiding is speciaal voor cursisten die al beschikken over een heftruckcertificaat, maar waarvan deze in de toekomst zal verlopen of als is verlopen. Door de verschillende heftruckopleidingen is er altijd iets beschikbaar dat goed bij jouw kennen en kunnen past.

Wanneer kan ik een zelfrijdende auto kopen?

Laat het nu zo zijn dat deze vraag niet precies te beantwoorden is. Het is gewoon niet te zeggen. Ook is het zelfs niet helemaal zeker te zeggen of het echt gaat gebeuren. Het ziet er nu naar uit dat er nog een lange tijd voor nodig is dat we ons kunnen laten rijden. Het idee is nog jong en vol in ontwikkeling. Wel zien we enigszins ontwikkeling in de zelfrijdende auto branche. Het is nu namelijk ook niet meer verboden om de auto’s te testen op de weg. Dit maakt nog verdere ontwikkeling van deze auto’s mogelijk.

Zelfrijdende auto aanschaffen?!

Concept 26

Zelfrijdende auto’s op dit moment

Natuurlijk moet het testen van deze auto’s op de openbare weg wel veilig gebeuren, er mogen natuurlijk geen ongelukken gebeuren. Maar dankzij regels in de wet, gebeurt dit vaak wel veilig. Toch komt het soms wel voor dat er ongelukken gebeuren met zelfrijdende auto’s. Deze auto’s zijn niet volledig zelfrijdend, maar hebben wel een groot automatisch gedeelte. Denk bijvoorbeeld aan de automatische functies als cruise control of een automatisch rem systeem, zo’n rem systeem kan gevaarlijke situaties herkennen en kan zelf remmen als het nodig is en de bestuurder het niet doet. Eigenlijk wordt het rijden dankzij de technologie van tegenwoordig steeds veiliger.

Verwachtingen van zelfrijdende auto’s

Als u heel graag een zelfrijdende auto wil kopen is het nu natuurlijk alleen nog de vraag; Wanneer kan ik hem kopen? Zoals net al gezegd is deze vraag nog lastig te beantwoorden. De technologie is nog jong maar groeit snel. Er zijn mensen die durven te zeggen dat de auto binnen 10 jaar beschikbaar is.  Dus tot die tijd zult u het moeten doen met auto’s die u zelf moet besturen. Deze auto’s kopen kan op verschillende manieren. De nieuwste manier is om je auto online te kopen. Je kunt hem dan bekijken en kopen op Bynco.com/nl en bij je thuis laten bezorgen!

Haal een heftruckcertificaat ter voorkoming van ongevallen

heftruckcertificaat-verlengen

Ongevallen komen veel voor tijdens het werken met heftrucks

Een hefttruck is een bron van veel bedrijfsongevallen bij bedrijven die veel producten moeten transporteren in hun magazijn. Zo is achteruitrijden met de heftruck veelvoorkomende oorzaak van bedrijfsongevallen. Ook de werkdruk en haastig rijden zijn oorzaken van ongevallen op de werkvloer. Aanrijdingen, verschuivende lading, onoplettendheid en armen en benen die buiten de truck worden gehouden zijn een bron van bedrijfsongevallen. Je zou denken dat dit nauwelijks voorkomt bij ervaren heftruckchauffeurs. Maar helaas is niets minder waar. Een goede heftruckopleiding kan het verschil maken en kan de kans op ongevallen aanzienlijk verkleinen.

Bedrijfsongevallen voorkomen is ontzettend belangrijk

Bij bedrijfsongevallen met heftrucks is het niet alleen de heftruckchauffeur die letsel op kan lopen. Ook ander medewerkers staan bloot aan de gevaren van heftrucks die de hele dag op het werk om hun heen rijden. Veelal gebeuren er ongevallen waar ze niets aan konden doen. Neem bijvoorbeeld een heftruck die de bocht om komt scheuren. Het is een risicosituatie die zou kunnen gebeuren. Belangrijk is dat de bestuurder zijn verantwoordelijkheden kent en goed opgeleid is om met heftrucks te rijden Een ongeval met heftruck moet vooral door de heftruckbestuurder worden voorkomen. En die kans wordt aanzienlijk vergroot als de heftruckchauffeur een heftruckcertificaat haalt. Deze verloopt na een tijd, maar een heftruckcertificaat verlengen zorgt ervoor dat het heftruckcertificaat geldig blijft.

De verantwoordelijkheden van de werkgever

Een werkgever moet een groot aantal voorzorgsmaatregelen nemen om een veilige werkomgeving te creëren. Een ongeval met heftruck moet je immers zien te voorkomen. De werkgever dient aan te kunnen tonen dat er sprake was van opzet of roekeloos gedrag. Voor de werkgever is dit vaak moeilijk te bewijzen. Voorkomen van ongevallen met heftrucks is voor werkgevers de beste optie. Daarom is het een nuttige investering om de werknemers op te laten leiden door middel van een heftruckopleiding.

 

Bedrijfsongeval met een heftruck

https://www.blomopleidingen.nl/heftruck/

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Een ongeluk met een heftruck is een veelvoorkomende oorzaak van bedrijfsongevallen. De impact van een ongeval verschilt enorm van elkaar. Maar hoe kan een ongeval met een heftruck nou eigenlijk ontstaan? De meeste ongevallen met een heftruck vinden plaats doordat er in de chaos een collega wordt aangereden. Onder de hoge werkdruk moet er tempo gemaakt worden waardoor er fouten kunnen ontstaan. Neem het voorbeeld dat een heftruckchauffeur even niet goed oplet en vervolgens over de voet van zijn collega rijdt. Bijna de helft van ongevallen met een heftruck ontstaat door een aanrijding met een collega of ander persoon.

Waardoor ontstaan bedrijfsongevallen met een heftruck?

Ongevallen met een heftruck ontstaan meestal op het moment dat de veiligheidsregels niet of niet goed worden nageleefd. Dit gebeurt bijna natuurlijk nooit opzettelijk. Vaak wordt het ongeval veroorzaakt door haast of onverschilligheid. De werkdruk is tegenwoordig erg hoog, waardoor een bestelling snel de deur uit moet en er te snel wordt gereden. Met name tijdens het achteruitrijden vinden veel bedrijfsongevallen plaats. Maar ook bij vooruitrijden zijn ongevallen soms onvermijdelijk.

Wat is de rol van een bedrijfsleider bij ongevallen?

De werkgever moet ervoor zorgen dat bedrijfsongevallen zoveel mogelijk worden voorkomen. Dit staat bekend als de zorgplicht van de werkgever. Bij het werken met heftrucks moet de werkgever e voor zorgen dat de heftrucks goed onderhouden zijn, dat er voldoende manoeuvreerruimte is en dat er een duidelijke scheiding is van voetgangers- en heftruckzone. In de Arbowet is bovendien bepaald dat een werknemer pas op een heftruck mag rijden als hij voorzien is van grondige instructies. De werkgever moet erop toezien dat zijn werknemers voldoende deskundig zijn. Dit kan gerealiseerd worden door de werknemers een heftruckcursus te laten volgen. Uit de praktijk blijkt dat werkgevers het gevaar van heftrucks vaak onderschatten en de veiligheidsvoorschriften niet naleven. Voorkom dat jij ook tussen deze werkgevers past. Laat je werknemers een heftruck cursus volgen. Wil je meer informatie over de heftruckcursus? Neem dan een kijkje op: https://www.blomopleidingen.nl/heftruck/.

 

Ongelukken in het verkeer

auto ongeluk

Als fietser of voetganger is de kans groot dat je, je afvraagt of je nog wel veilig bent in het verkeer. In Nederland moet iedereen veilig zijn in het verkeer en daarom wordt er veel gedaan aan de veiligheid op de weg. Toch komt het nog regelmatig voor dat er ongelukken gebeuren, helaas kan je hier weinig invloed op uitoefenen.

Ongelukken in het verkeer

Ongelukken zijn er in allerlei soorten en maten. Helaas komt het nog vaak genoeg voor dat er ongelukken gebeuren waar je niks aan kunt doen. Als fietser, wandelaar of hoe je ook onderweg bent je kan jezelf weleens afvragen of je nog veilig bent op de weg. Het is moeilijk te zeggen en is eigenlijk afhankelijk van jezelf en ander weggebruikers. Als je zelf oplettend, gefocust en je aan de regels houdt is de kans groot dat er niks gebeurt. Toch kunnen andere eigenschappen ook invloed hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden zoals een glad wegdek of een harde wind. Al deze omstandigheden kunnen ongelukken veroorzaken of dragen er in ieder geval aan bij. Het is natuurlijk nooit te voorspellen wanneer een ongeluk gebeurt en je hoopt natuurlijk dat je dit nooit hoeft mee te maken. Echter het kan zomaar voorkomen dat je een fietsongeluk of een auto ongeluk meemaakt of er zelfs inzit. Je hoopt dit natuurlijk nooit mee te maken maar je kan er zomaar ineens inzitten.

Wat kan ik na afloop doen?

Als je in een ongeluk zit vraag je jezelf vaak af wat je moet doen. Allereerst is het belangrijk dat je er zeker van bent dat je in orde bent, laat jezelf nakijken bij de dokter als je ergens last van hebt. Het kan goed voorkomen dat het lijkt op een onschuldig pijntje terwijl er in werkelijkheid veel meer aan de hand is. Naast dat je er zeker van moet zijn dat je zelf in orde bent is er ook vaak nog een bult aan papier werk dat je moet regelen. Dit is vaak afhankelijk van wat er is gebeurd. Heb je bijvoorbeeld alleen materiële schade of is er ook letselschade? Dit zijn factoren die veel invloed hebben.

Auto, Accident, Broken, Damage, Rescue

De merken en modellen van auto’s

Auto's van boven

Bij het aanschaffen van een auto komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie had gedacht. Er zijn een aantal zaken waar je zeker rekening mee moet houden, denk hierbij aan het merk, model, kleur en natuurlijk als allerbelangrijkst de staat van de auto.

Merken

Als je van auto’s houdt of juist helemaal niet maakt vaak niet uit, bijna iedereen heeft wel voorkeur voor een bepaald automerk. Het kan zo zijn dat je altijd een bepaald type merk voor huis hebt staan en je deze ook zeker niet wilt vervangen door een ander soort merk. Het kan ook goed voorkomen dat je juist alle soorten merken een keer hebt willen proberen of dat je gaat voor een ander soort model van wel hetzelfde werk. Zo kan je bijvoorbeeld jarenlang een Ford Mondeo hebt gereden en dit jaar juist gaat voor de Ford Focus 2016.

Modellen

Ieder merk heeft een tal aan modellen met verschillende soorten uitvoeringen. Als je een keuze hebt gemaakt wat voor soort merk je wilt kan je kijken naar de verschillende soorten modellen die dit merk aanbiedt. Naast dat er verschillende soorten modellen zijn is de kans groot dat elk model nog een specifiek soort uitvoering heeft of dat er een exclusief model wordt aangeboden. Richt je dus voornamelijk op wat jij wilt en welke wensen jij hebt. Zo kan je hopelijk de auto die jij op het oog had voldoen aan alle behoeftes.

Waar schaf ik mijn auto aan

Je kunt een auto op vele manieren aanschaffen, denk hier bijvoorbeeld aan een autodealer of via een van de bekende doorverkoop websites waar je gemakkelijk alle tweedehandsauto’s kunt bekijken. Het is vaak afhankelijk waar jij een goed gevoel bij hebt en wat je maximaal te besteden hebt. Ga je voor nieuw of kies je voor tweedehands? Zowel nieuw als tweedehands brengen voor en nadelen met zich mee. Overweeg deze voor en nadelen en kijk naar wat je met de auto wilt. Moet deze de komende 10 jaar nog meegaan of ben je meer opzoek naar een auto die het nog 2 jaar volhoudt? Leg alle aspecten naast elkaar en kom zo gemakkelijk tot een eindconclusie.

car traffic drone view

Een young occasion?

Wil jij over gaan tot de aanschaf van een young occasion, maar wil jij hier niet al te veel geld aan kwijt? Dan is de Renault Captur misschien wel iets voor jou! Dit zijn namelijk ook goede auto’s. Echter betaal je hier ook al niet de hoofdprijs meer voor. Een auto schrijft namelijk in haar eerste jaar ook het meeste af. Daarom is het een goed idee om een occasion te kopen uit een recent bouwjaar. Je rijdt dan zeker nog in een vrij nieuwe auto en dat is natuurlijk ook erg prettig. Deze auto zou dan nog jaren mee kunnen. Vaak zien we ook dat de auto van binnen al snel verouderd gezien de constante veranderingen van de technologie. Daarom is het ook belangrijk dat je goed kijkt of je nou een oude occasion wilt kopen of een young occasion. Zodoende is het ook mogelijk om hier een occasion te kopen.

Renault Captur kopen

Wat zijn de specificaties van een Renault Captur?

Iedere auto heeft weer andere specificaties, zo ook de Captur. De gemiddelde Cilinderinhoud van de Captur is 0,9L. Deze 0,9L biedt 90PK. Dat is best wat voor zo’n lichte motor. De auto beschikt namelijk over een bezinemotor met turbo. Uit deze turbomotor worden namelijk de extra pk’s gepompt. We zien ook heel vaak dat steeds meer mensen kiezen voor een lichte motor met een stevige turbo. Hierdoor wordt de auto steeds zuiniger en dat is natuurlijk wel erg prettig. Vandaar dat steeds meer mensen hier ook voor kiezen. Echter is het ook wel te begrijpen.

Waar koop je deze auto?

In de traditionele markt koop je een Renault Captur natuurlijk bij de garage. Toch is er tegenwoordig een nieuw initiatief ontstaan. Je kunt nu namelijk kosteloos je auto online kopen. Dat is uiteraard ook prettig. Kijk daarom eens op het internet waar jij een occasion kunt kopen.