Ongelukken in het verkeer

Als fietser of voetganger is de kans groot dat je, je afvraagt of je nog wel veilig bent in het verkeer. In Nederland moet iedereen veilig zijn in het verkeer en daarom wordt er veel gedaan aan de veiligheid op de weg. Toch komt het nog regelmatig voor dat er ongelukken gebeuren, helaas kan je hier weinig invloed op uitoefenen.

Ongelukken in het verkeer

Ongelukken zijn er in allerlei soorten en maten. Helaas komt het nog vaak genoeg voor dat er ongelukken gebeuren waar je niks aan kunt doen. Als fietser, wandelaar of hoe je ook onderweg bent je kan jezelf weleens afvragen of je nog veilig bent op de weg. Het is moeilijk te zeggen en is eigenlijk afhankelijk van jezelf en ander weggebruikers. Als je zelf oplettend, gefocust en je aan de regels houdt is de kans groot dat er niks gebeurt. Toch kunnen andere eigenschappen ook invloed hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden zoals een glad wegdek of een harde wind. Al deze omstandigheden kunnen ongelukken veroorzaken of dragen er in ieder geval aan bij. Het is natuurlijk nooit te voorspellen wanneer een ongeluk gebeurt en je hoopt natuurlijk dat je dit nooit hoeft mee te maken. Echter het kan zomaar voorkomen dat je een fietsongeluk of een auto ongeluk meemaakt of er zelfs inzit. Je hoopt dit natuurlijk nooit mee te maken maar je kan er zomaar ineens inzitten.

Wat kan ik na afloop doen?

Als je in een ongeluk zit vraag je jezelf vaak af wat je moet doen. Allereerst is het belangrijk dat je er zeker van bent dat je in orde bent, laat jezelf nakijken bij de dokter als je ergens last van hebt. Het kan goed voorkomen dat het lijkt op een onschuldig pijntje terwijl er in werkelijkheid veel meer aan de hand is. Naast dat je er zeker van moet zijn dat je zelf in orde bent is er ook vaak nog een bult aan papier werk dat je moet regelen. Dit is vaak afhankelijk van wat er is gebeurd. Heb je bijvoorbeeld alleen materiële schade of is er ook letselschade? Dit zijn factoren die veel invloed hebben.

Auto, Accident, Broken, Damage, Rescue