Vier redenen om een auto te leasen

Ben je toe aan een nieuwe auto omdat je oude auto total loss is verklaard? Of omdat je gewoon een nieuwe auto wilt rijden? Maar laat je portemonnee op dit moment geen nieuwe auto toe? Kies er dan voor om een auto te leasen! Dat heeft een hoop voordelen. In dit artikel bespreek ik vier voordelen van een auto leasen in plaats van kopen.

Geen grote investering

Wanneer je een auto least, dan betaal je de auto als het ware in delen af aan de leasemaatschappij. Je betaalt maandelijks een bepaald bedrag, waardoor je aan het einde van de looptijd de hele auto hebt afbetaald. Het grootste voordeel van een auto leasen is dan ook dat je niet in één keer een groot bedrag hoeft neer te tellen voor een nieuwe auto. Deze kosten tenslotte best wat en niet iedereen heeft dat bedrag op ieder gevraagd moment. Door te leasen hoef je dat bedrag op dit moment nog niet te hebben. Heb je het bedrag wel, maar wil je het liever aan iets anders besteden? Ook dan is leasen de perfecte oplossing.

Je rijdt in een mooie, nieuwe auto

Als je een nieuwe auto moet kopen, dan vraagt dit vaak flink wat van je budget. Hierdoor wordt er vaak al snel gekeken naar een goedkopere oplossing. Wanneer je een auto gaat leasen, kun je in de beste auto’s rijden. Je zou dus kunnen zeggen dat leasen goedkoop is als je in een mooie, nieuwe auto wilt rijden. 

Inclusief onderhoud en reparaties

Wanneer je zelf een auto hebt, dan komen er altijd extra kosten bij kijken. Zo gaat er vast en zeker een keer iets kapot, wat gerepareerd moet worden. Of wat dacht je van de jaarlijkse onderhoudsbeurten? Als je een auto least, dan zitten deze kosten bij het maandelijkse bedrag in. Als er onderhoud of reparatie moet worden gepleegd aan je auto, wordt dit door de leasemaatschappij betaald. Hierdoor heb je zelf nooit onverwachte kosten. 

Na het afbetalen is de auto van jou

Meestal duurt een lease-overeenkomst één of twee jaar, afhankelijk van wat je afspreekt. Binnen deze periode betaal je maandelijks een bepaald bedrag waardoor je de auto aan het einde van de leaseperiode hebt afbetaald. De auto is dan ook direct na afloop van het leasecontract van jou. In sommige gevallen valt de auto zelfs direct onder jouw eigendom als je de lease-overeenkomst hebt afgesloten.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.