Vier redenen om een auto te leasen

Ben je toe aan een nieuwe auto omdat je oude auto total loss is verklaard? Of omdat je gewoon een nieuwe auto wilt rijden? Maar laat je portemonnee op dit moment geen nieuwe auto toe? Kies er dan voor om een auto te leasen! Dat heeft een hoop voordelen. In dit artikel bespreek ik vier voordelen van een auto leasen in plaats van kopen.

Geen grote investering

Wanneer je een auto least, dan betaal je de auto als het ware in delen af aan de leasemaatschappij. Je betaalt maandelijks een bepaald bedrag, waardoor je aan het einde van de looptijd de hele auto hebt afbetaald. Het grootste voordeel van een auto leasen is dan ook dat je niet in één keer een groot bedrag hoeft neer te tellen voor een nieuwe auto. Deze kosten tenslotte best wat en niet iedereen heeft dat bedrag op ieder gevraagd moment. Door te leasen hoef je dat bedrag op dit moment nog niet te hebben. Heb je het bedrag wel, maar wil je het liever aan iets anders besteden? Ook dan is leasen de perfecte oplossing.

Je rijdt in een mooie, nieuwe auto

Als je een nieuwe auto moet kopen, dan vraagt dit vaak flink wat van je budget. Hierdoor wordt er vaak al snel gekeken naar een goedkopere oplossing. Wanneer je een auto gaat leasen, kun je in de beste auto’s rijden. Je zou dus kunnen zeggen dat leasen goedkoop is als je in een mooie, nieuwe auto wilt rijden. 

Inclusief onderhoud en reparaties

Wanneer je zelf een auto hebt, dan komen er altijd extra kosten bij kijken. Zo gaat er vast en zeker een keer iets kapot, wat gerepareerd moet worden. Of wat dacht je van de jaarlijkse onderhoudsbeurten? Als je een auto least, dan zitten deze kosten bij het maandelijkse bedrag in. Als er onderhoud of reparatie moet worden gepleegd aan je auto, wordt dit door de leasemaatschappij betaald. Hierdoor heb je zelf nooit onverwachte kosten. 

Na het afbetalen is de auto van jou

Meestal duurt een lease-overeenkomst één of twee jaar, afhankelijk van wat je afspreekt. Binnen deze periode betaal je maandelijks een bepaald bedrag waardoor je de auto aan het einde van de leaseperiode hebt afbetaald. De auto is dan ook direct na afloop van het leasecontract van jou. In sommige gevallen valt de auto zelfs direct onder jouw eigendom als je de lease-overeenkomst hebt afgesloten.

Slimme keuze voor een voordelige autoverzekering

Tegenwoordig sluit je snel en gemakkelijk een autoverzekering af. Het huidige tijdperk maakt het mogelijk om online de juiste keuze te maken. Deze verplichting zorgt ervoor dat de mensen niet nadenken voordat ze een autoverzekering afsluiten. Ze zijn enkel bezig met hun nieuwe auto en sluiten snel nog even online een verzekering af.

Dit is te voorkomen door een goede, goedkoopste autoverzekering af te sluiten. Op het internet zijn betrouwbare vergelijkingssites te vinden waar je de meest voordelige verzekering kan afsluiten.

De voorwaarden kunnen flink verschillen

De dekking en voorwaarden voor auto’s zijn uiteenlopend. De ene verzekeraar dekt voor hetzelfde premiebedrag meer dan een andere. Neem de tijd om de voorwaarden goed door te nemen voordat je besluit een verzekering af te sluiten.

Je komt erachter dat een bepaalde schade niet vergoed wordt door de verzekering terwijl je dit wel had verwacht. Kijk aandachtig naar de contractduur van de verzekering. Je wilt overstappen naar een andere verzekeraar omdat je premie te hoog is en de opzegtermijn blijkt al een poos te zijn verstreken.

Dan baal je uiteraard enorm. Dit had voorkomen kunnen worden als je de voorwaarden goed in je had opgenomen.

De verzekeringspremie als aandachtspunt

Na het vergelijken van de voorwaarden komt er een prijs in beeld. Uiteraard kies je de meest gunstige verzekeraar voor jouw situatie. Goed is om hierbij te kijken of je auto niet onder of oververzekerd is. All-risk verzekeren is financieel niet aantrekkelijk wanneer je auto al een geringe leeftijd heeft. Dit resulteert in een veel te hoge premie, terwijl de auto al flink in waarde is gedaald. Mocht er schade ontstaan dan is het vaak voordeliger om deze zelf te betalen aan de tegenpartij(of andersom)

Het kan verstandig zijn je nieuwe auto te verzekeren voor alle risico’s.

Het is niet fijn als je een net aangeschafte auto in de prak rijdt. Mocht je niet all-risk verzekerd zijn dan kunnen de kosten onder aan de streep behoorlijk oplopen.

 

 

 

Kiezen uit vele private lease aanbiedingen

Het is tegenwoordig goed mogelijk om te kiezen uit vele private lease aanbiedingen. Om die reden is het ook interessanter dan ooit tevoren om voor deze vorm van leasen te kiezen. Juist ook omdat meer en meer aanbieders, meer en meer merken en modellen gaan aanbieden. Dat betekent dus ook dat bijna alles mogelijk is, voor een zeer geschikte prijs. Het is ook goed om te kijken welke verschillende mogelijkheden er allemaal liggen als het gaat om het leasen van de mooiste modellen die er op dit moment te krijgen zijn. Dit maakt het wel heel interessant.

Kijken naar de voorwaarden

De hoogte van de private lease aanbiedingen hangt af van een aantal voorwaarden. Deze zijn niet anders dan bij gewone vormen van leasen. Het is bijvoorbeeld zo dat er gekeken wordt naar het aantal kilometers dat per jaar wordt gereden met een auto. Daarnaast is het vaak zo dat gekeken wordt naar de lengte van het contract. Dit gaat dan in een bepaald aantal maanden, meestal 36 of 48 maanden. Dit betekent dus dat drie tot vier jaar van de aanbieding te genieten is. Dit kan dus wel heel veel voordeel bieden wanneer je naar de kosten kijkt.

Een passende auto vinden

>Omdat tegenwoordig de private lease aanbiedingen eigenlijk in alle soorten en maten te vinden zijn, is het gemakkelijker mogelijk om een passende auto te vinden. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de vele soorten modellen. Het is natuurlijk wel altijd belangrijk om even op te letten of de auto voldoet aan de wensen en eisen die je hebt. Het gaat dan bijvoorbeeld om bepaalde opties die je graag wilt. Zitten deze wel in de aanbieding opgenomen? Dit is altijd een zaak waar even aandacht voor moet zijn wanneer je op zoek gaat naar de beste leasedeal die er is.

 

Het is toch prettig, snel vinden wat je zoekt?

Occasion

Ben je op zoek naar een nieuwe auto? Dan kan je jezelf afvragen wat een model is die past bij jouw wensen. Ga je voor een nieuwe auto of kies je ervoor om een occasion te kopen? Dit zijn vragen die je van tevoren voor jezelf moet beantwoorden. Zo weet je waar je naar moet kijken en kan je gericht gaan zoeken. Dit draagt bij aan de zoektocht en zo kan je snel genieten van een nieuwe auto.

Snel zoeken, dat is toch prettig?

Het kan vaak erg veel tijd in beslag nemen, de zoektocht naar een nieuwe of tweedehands auto. De eerste vraag die je jezelf moet stellen is waar je van plan bent je auto aan te schaffen. Heb je hier al een idee bij of ben je echt nog op de ontdekkende reis? Het is en blijft lastig, het is altijd verstandig om dan ook goed te vergelijken voor dat je overstap naar de koop. Voor hetzelfde model kunnen prijzen erg variëren. Dit komt vaak door het bouwjaar, het aantal gereden kilometers en wellicht bijbehorende schade. Wanneer je verstand hebt van auto’s en ook zeker niet vies bent van een beetje sleutelen dan kan je er ook voor kiezen om een auto met schade aan te schaffen. Het zijn vaak modellen die een stuk goedkoper zijn en dan kan zeer voordelig uitpakken. Het is natuurlijk niet verstandig om dit uit te besteden. Je kunt dan beter kiezen voor een nieuwe of tweedehands auto.

Waar ga je vanuit?

Als je geen verstand hebt van auto’s is het soms lastig een keuze te maken. Moet je erop vertrouwen dat alles wat de verkoper zegt ook daadwerkelijk waar is? Tuurlijk ga je op met goed vertrouwen op pad. Toch is het wellicht verstandig om een auto kenner mee te nemen. Wanneer je niemand in je omgeving hebt die verstand heeft van auto’s is het vaak ook mogelijk om bij een garage in je buurt te vragen of zij de auto willen nakijken. Hierdoor weet je zeker dat de occasion die jij in gedachten had ook daadwerkelijk goed in orde is.

Een mooie occasion kopen in Almelo

Ben je woon achtend in Almelo en ben je van plan om een tweedehandsauto te kopen? Dan is de kans groot dat je al druk bezig bent met het oriënteren en het bekijken van het online aanbod occasions. Iedere dag, of sterker nog ieder uur, verandert het aanbod en komen er nieuwe auto’s bij. Ben je opzoek naar de perfecte auto? Dan kan de zoektocht nog weleens lang gaan duren. Tenzij je weet waar je moet zoeken. Een kwalitatief goede auto kost nou eenmaal geld. Met dit in het achterhoofd weet je dus dat je niet moet gaan kijken bij het laagste van het laagste aanbod. Je betaalt dan misschien wel weinig geld, maar de auto is dan waarschijnlijk niet heel erg goed, zelfs als in de bijschrijving staat dat de wagen prima loopt en er niets mis mee is. Vaak komen er altijd ongewenste verassingen en vind je schade die niet vermeld was of er is toch een onderdeel niet helemaal goed meer. Wil je dit voorkomen wanneer je een occasion koopt in Almelo? Neem dan eens een kijkje bij Baan Twente, officiële dealer van Mercedes.

Waarom kiezen voor Baan Twente?

Bij Mercedes Baan in Twente vind je de mooiste occasions voor een nette en eerlijke prijs. Een Mercedes-Benz is van goede kwaliteit en vanuit de dealer ben je verzekerd van een goede service. Is er toch iets mis met de Mercedes occasion uit Almelo? Neem dan direct contact op met Baan Twente en we zoeken samen naar een passende oplossing. Wanneer je een occasion wil gaan aanschaffen is het belangrijk dat de wagen veilig is, voorzien van alle gemakken en geen schade bevat. Niets is zo belangrijk dan veilig de straat op, je wil immers geen ongeluk krijgen of met pech langs de weg staan na het rijden in je nieuwe occasion. Wanneer je een occasion in Almelo gaat kopen weet je zeker dat je veilig de weg op kan gaan en dat je je niet druk hoeft te maken om eventuele schade, want die is er simpelweg niet.

Afbeeldingsresultaat voor mercedes

Vergeet jezelf niet te belonen

Auto

Wanneer je hard hebt gewerkt en ondertussen hard hebt gespaard dan is het uiteraard niet gek dat je jezelf beloond voor al dit harde werken. Dit kan eigenlijk op allerlei verschillende manieren. De een houdt het simpel met een leuke avond uiteten terwijl de ander het juist groots aanpakt.

Hard werken mag beloond worden

Als je ergens je best voor hebt gedaan en je hebt hier bijvoorbeeld lang voor gespaard dan is het niet meer dan gek dat je dit ook uitgeeft aan iets waar jij blij van wordt. Het kan hier eigenlijk om van alles gaan, neem je een lekkere vakantie ergens ver weg of koop je een ga je een andere auto kopen? Die keuze is natuurlijk compleet aan jou en jij mag dan ook zelf weten wat je hiermee doet. Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat je wat je hebt gespaard ook uitgeeft. Je kunt ervoor kiezen om voor een groter doeleind te sparen dan dat wat je in eerste instantie in gedachten had. Iedereen heeft zo zijn eigen visie op het gebied van sparen en uitgeven.

Onder welke categorie val jij?

Het is erg gemakkelijk om mensen al snel onder een categorie te laten vallen. Natuurlijk krijg je als je iemand kent niet meteen inzage in zijn privéleven, toch kan je door een aantal kenmerken er al snel achter komen hoe iemand met zijn geld omgaat. Als je hier op gaat letten dan zal je snel zien wat voor uitgave patroon iemand heeft. Geeft diegene juist snel zijn geld uit of is die extreem zuinig? Vaak zegt dit iets over zijn of haar persoonlijkheid. Tuurlijk is dit iets wat persoonlijk is, echter heeft iedereen altijd interesse als het gaat om geldkwesties. Hoe of waar je jouw eigen verdiende centen uitgeeft is helemaal aan jou. Niemand zal je hiervoor veroordelen want jij hebt hier hard voor gewerkt. Als je wilt sparen is het altijd verstandig om een doel in te stellen. Als je jezelf aan dit doel houd zal je dit ook zeker bereiken. Zonder doel wordt het sparen een stuk lastiger, want waar doe je het dan voor?

traffic car street