De evolutie van de logistiek: Hoe is het veranderd?

Logistiek is in de loop der jaren sterk veranderd. Vroeger onderhandelden bedrijven zelf met vrachtmakelaars en spoorwegen, maar nu zijn er veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in logistiek management. Dit maakt het voor bedrijfseigenaren gemakkelijker omdat zij niet al het zware werk zelf hoeven te doen. In dit artikel bespreken we hoe de logistiek in de loop der jaren is veranderd en hoe je ook van deze veranderingen kan profiteren, en wat de voordelen hiervan zijn!

Fundamentele verandering in logistiek

Logistiek heeft een fundamentele verandering ondergaan. Bedrijven leasen apparatuur en vrachtwagens aan klanten in plaats van ze tegen een vast bedrag te verhuren. Hierdoor bespaar je niet alleen geld, maar kan je ook gebruikmaken van apparatuur van hoge kwaliteit wanneer je die nodig hebt, zonder dat je een fortuin hoeft te betalen voor een huurwagen wanneer je gewoon jouw eigen truck kunt gebruiken.

Wat is in opmars?

Een andere trend is in opkomst is de groei van cross-docking. Hierbij worden producten ontvangen, gesorteerd en vervolgens rechtstreeks naar klanten of leveranciers gestuurd, in plaats van dat ze door meerdere magazijnen moeten voordat ze hun bestemming bereiken. Dit bespaart je niet alleen tijd en geld op transportkosten, maar het vermindert ook afval!

Hoe denk je tegenwoordig over logistiek? Wat zou voor jouw bedrijf de ideale regeling zijn als het gaat om het vervoer van goederen van de ene locatie naar de andere?

Kooiaap transport

Misschien heb je wel grote bestellingen die niet alleen moeten worden vervoert maar ook afgeleverd moeten worden op lastig plekken. Wil je dan de service bieden dat de ontvanger zelf, niet het werk hoeft te doen om zijn/haar product uit de vrachtwagen te moeten halen? Denk dan eens aan kooiaap transport, hiermee biedt je meteen een extra service aan. Kooiaap transport wil zeggen dat er een heftruck meegaat, achter de vragen, zodat de chauffeur zelf de lading uit de vrachtwagen kan halen. Hierdoor hoeft de klant zelf geen tijd vrij te maken om de vrachtwagen te komen lossen. Dit zorgt voor een win-win situatie. Je bespaart de klant tijd en bouwt hierdoor zelf een betere klantrelatie op.

Waarom zou je kiezen voor een nieuwe heftruck?

Ben je ook op zoek naar aan nieuwe en betrouwbare heftruck voor in jouw magazijn? Of wil je een extra heftruck aanschaffen en heb je niet het geld voor een nieuwe heftruck? Waarom zou je dan niet eens kijken naar een tweedehands heftruck. Een dergelijke heftruck is qua investering vele malen goedkoper en tegelijkertijd maak je gebruik van de voordelen van een extra heftruck.

Waar ga jij je nieuwe heftruck voor gebruiken?

Transportmiddelen zijn in kleine en grote magazijnen onmisbaar. Een heftruck draagt bij aan het verhogen van de werk efficiëntie. Je kunt op een snelle manier producten verplaatsen. Het is wel van groot belang dat het personeel in het bezit is van een heftruck rijbewijs. Hiermee voorkom je vervelende situaties op de werkvloer.

Wat zijn de voordelen van een tweedehandsheftruck?

Hieronder nog even in de belangrijkste voordelen:
– Je hebt vaak keuze uit een vele soorten en verschillende merken
– Is altijd op voorraad en direct leverbaar hierdoor kun je de heftruck heel snel gebruiken en levert het direct rendement op
– Wanneer je het geld niet direct hebt liggen kun je altijd overwegen of je een leasecontract afsluit.
– Een heftruck wordt altijd afgeleverd met garantie. Dat is een hele geruststelling en hoef jij je niet druk te maken over eventuele reparatiekosten.
– Een heftruck is altijd gecertificeerd en voldoet aan de veiligheidseisen binnen Europa en is altijd voorzien van een Nederlandse handleiding.

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten wanneer je een tweedehands heftruck gaat aanschaffen?

Ben je in de markt voor een nieuwe heftruck, dan is het raadzaam om onderstaande te lezen. Dit zal je helpen in het maken van een keuze in je oriënteringsfase.

– Waar ga jij de heftruck voor gebruiken?
– Hoe zwaar zijn de producten die je wilt verplaatsen?
– Hoe vaak gebruik je de heftruck?
– Wil je een aandrijving op Electro, Gas of Diesel?

Je bent altijd goed af met een tweedehands heftruck. Maak je niet teveel zorgen en laat je vooral adviseren door een specialist op het gebied van heftruck en de mogelijkheden hierin. En je zal zien dat de geselecteerde heftruck voor jouw situatie het beste en meest efficiënt is.

Kiezen uit vele private lease aanbiedingen

Het is tegenwoordig goed mogelijk om te kiezen uit vele private lease aanbiedingen. Om die reden is het ook interessanter dan ooit tevoren om voor deze vorm van leasen te kiezen. Juist ook omdat meer en meer aanbieders, meer en meer merken en modellen gaan aanbieden. Dat betekent dus ook dat bijna alles mogelijk is, voor een zeer geschikte prijs. Het is ook goed om te kijken welke verschillende mogelijkheden er allemaal liggen als het gaat om het leasen van de mooiste modellen die er op dit moment te krijgen zijn. Dit maakt het wel heel interessant.

Kijken naar de voorwaarden

De hoogte van de private lease aanbiedingen hangt af van een aantal voorwaarden. Deze zijn niet anders dan bij gewone vormen van leasen. Het is bijvoorbeeld zo dat er gekeken wordt naar het aantal kilometers dat per jaar wordt gereden met een auto. Daarnaast is het vaak zo dat gekeken wordt naar de lengte van het contract. Dit gaat dan in een bepaald aantal maanden, meestal 36 of 48 maanden. Dit betekent dus dat drie tot vier jaar van de aanbieding te genieten is. Dit kan dus wel heel veel voordeel bieden wanneer je naar de kosten kijkt.

Een passende auto vinden

>Omdat tegenwoordig de private lease aanbiedingen eigenlijk in alle soorten en maten te vinden zijn, is het gemakkelijker mogelijk om een passende auto te vinden. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de vele soorten modellen. Het is natuurlijk wel altijd belangrijk om even op te letten of de auto voldoet aan de wensen en eisen die je hebt. Het gaat dan bijvoorbeeld om bepaalde opties die je graag wilt. Zitten deze wel in de aanbieding opgenomen? Dit is altijd een zaak waar even aandacht voor moet zijn wanneer je op zoek gaat naar de beste leasedeal die er is.

 

Waarom een heftruck de productiviteit kan verhogen

Een-heftruck-te-huren

U bent bezig met een project, u zit krap met tijd om de deadline te halen. Maar de spullen moeten nog van het terrein af, om de volgende taak te starten. Dan is een heftruck toch geen overbodige luxe. U kunt een heftruck voor een heleboel zaken gebruiken binnen en zowel als buiten werk is een heftruck handig. En dit is maar een van de vele voordelen waar een heftruck u bij kan helpen. In dit artikel ga ik u meer vertellen over wat een heftruck allemaal voor u kan betekenen. En wat de eigenschappen van een heftruck zijn. En uit eindelijk wat het kost om er een te huren.

Eigenschappen heftruck

De heftruck werd rond de periode van de eerste wereldoorlog geproduceerd, In Engeland en de Verenigde Staten. Een heftruck bestaat uit velen eigenschappen. Dit heeft te maken met de vele soorten heftrucks. Vrijwel de meeste heftrucks in Nederland zijn uitgerust met een motor die draait op diesel of autogas. U kunt er ook voor kiezen om een elektrische heftruck met een elektrische aandrijving te kopen/huren. Hieronder staan een aantal verschillende soorten heftrucks

• Vorkheftruck
• Handpallet truck
• Elektropallet truck
• Reachtruck
• Order verzamel truck

Zoals u kunt zien zijn er veel verschillende soorten heftrucks. De meest voorkomende heftruck is de Vorkheftruck. De vorkheftruck wordt vaak ingezet in bij bouwmarkten, scheepswerven, kassen en transportbedrijven. De eigenschappen van een vorkheftruck zijn: het heeft een elektrische aandrijving en is in staat om tussen de 2 en 7,5 ton te tillen. Het is ook in staat om binnen en zowel als buiten tilwerk te verrichten. Een ander veelvoorkomende heftruck is de elektropallettruck. Deze wordt vaak ingezet bij het laden en lossen van goederen. Om bijvoorbeeld er zo voor te zorgen dat het soepel en onbeschadigd in het magazijn komt.

Heftruck huren?

Als u een heftruck wilt huren is het verstandig om dat te doen bij een bedrijf die er verstand van heeft. En die al jaren ervaring heeft met de verhuur van heftrucks. Het is ook belangrijk dat u let op dat het verhuurbedrijf diverse verhuur machines beschikbaar heeft, en dat het variërend van pallettrucks tot aan een industriële vorkheftruck.
Het is ook fijn als een verhuurder binnen 24 uur snel en flexibel kan inspelen. Stelt u voor dat er onverwachte orders binnen komen die het bedrijfsproces beïnvloeden. Is het fijn als een verhuurder soepel is en u kan helpen.
Maar wat betaalt u nou uiteindelijk voor een heftruck? De meeste heftrucks zijn huur baar met de prijs op vraag. U kunt dus een heftruck huren per offerte dit komt omdat het er licht waar u uw heftruck voor gebruikt. Er zijn wel heftruck modellen waar een standaardprijs voor gehanteerd word. Neem als voorbeeld de reachtruck die kost 120 euro per dag. Maar uiteindelijk is handiger om een heftruck te huren op vraag.

Behaal je eigen heftruckcertificaat in Ede

heftruckcertificaat-Ede

Het belang van veilig werken met een heftruck

Werk jij in de wereld van intern transport? Of wil je graag in deze wereld werken? En ben je woonachtig in Ede of in de omgeving? Dan is het verstandig om een heftruckcertificaat in Ede te halen. Tegenwoordig wordt intern transport steeds belangrijker. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid producten die opgeslagen moeten worden voor online webshops? Dit wordt veelal allemaal bewaard in een magazijn. Om deze producten te kunnen verplaatsen kan gebruik gemaakt worden van een heftruck. Het is echter wel erg belangrijk dat dit hulpmiddel op een veilige manier gebruikt wordt, want een heftruck is een hulpmiddel van een aantal ton aan gewicht. Het aantal ongelukken in de intern transport zijn helaas niet teruggedrongen, dit is iets wat wij als heftruckopleider graag willen terugdringen door goede heftruck opleiding aan te bieden. Door een heftruckcertificaat in Ede te behalen kan jij de veiligheid waarborgen en vergroten, hiermee wordt de kans op ongevallen verkleint.

Een heftruckopleiding voor experts, gevorderden en beginners

Wij bieden heftruckopleidingen aan in verschillende niveaus. Bij elk niveau wordt de theorie en praktijk afgewisseld. Na het behandelen van beide onderdelen, wordt een theorie- en praktijkexamen afgenomen. Op het moment dat beide onderdelen met een voldoende zijn afgesloten, dan heb jij je eigen heftruckcertificaat in Amsterdam gehaald. Het eerste niveau is de heftruck opleiding voor beginners. Deze is voor cursisten die nog geen ervaring hebben met de besturing van een heftruck. Het tweede niveau is de heftruckopleiding voor gevorderden. Deze is bedoeld voor cursisten die al ervaring hebben met de besturing van een heftruck, maar nog geen heftruckcertificaat hebben. Het laatste niveau is de heftruckopleiding voor experts. Deze is voor cursisten die al veel ervaring hebben met de besturing van de heftruck. Deze chauffeurs hebben in het verleden als een heftruckcertificaat behaald, maar deze is inmiddels verlopen of gaat binnenkort verlopen.

De heftruck theorie vanuit huis leren

heftruck-theorie

Voor wie is deze zelfstudie geschikt?

De zelfstudie theorie heftruck is bedoeld voor mensen die een heftruck besturen en al over enige ervaring beschikken en gemakkelijk zelf thuis de theorie kunnen leren of juist wat extra tijd nodig hebben om de theorie van de heftruck te behandelen. Deze opleiding neemt een dag van 7 uur in de ochtend tot half 3 in de middag. De theorie van de heftruck dient zelf door genomen te worden. Voor de training zal de cursist getoetst worden op zijn kennis van de theorie. De nadruk bij de heftruckopleiding ligt op de praktijk, toch is de beheersing van de heftruck theorie onmisbaar.

Grondige instructies van de theorie en praktijk

Een grondige uitleg van de theorie en praktijk van de heftruck is belangrijk en noodzakelijk voor de veiligheid van de werkomgeving. Alle heftruckbestuurders dienen grondige instructies hebben gekregen voordat ze gebruik gaan maken van de heftruck. Het is lastig om te bewijzen dat medewerkers zijn voorzien van grondige instructies. Tenzij een heftruckchauffeur daar een praktijk- en theorie-examen voor aflegt en zijn heftruckchauffeur behaald. Dat is namelijk voldoende bewijs dat de werkgever en werknemer er alles aan hebben gedaan om de veiligheid met betrekking van de heftruck op de werkvloer te waarborgen. Dit heftruckcertificaat heeft een geldigheid van vijf jaar, daarna kan er een herhalingscursus gevolgd worden om het certificaat te verlengen met nog weer eens vijf jaar.

De verhouding tussen de theorie en praktijk

Zoals eerder gezegd dien je zowel de praktijk als theorie te beheersen als je een heftruckcertificaat wilt halen. Alleen een theorie-examen is dus niet voldoende. Het is belangrijk dat een heftruck met voldoende praktijk ervaring wordt bestuurd, dit in combinatie met voldoende kennis over de theorie van de heftruck. De heftruckopleiding zal dus beginnen met een praktijk gedeelte, die vervolgd wordt met theorie trainingen en wordt afgesloten met een praktijk- en theorie-examen.

Een heftruckopleiding die met de tijd meegaat

heftruckopleiding

De heftruckopleiding is gemoderniseerd

Tegenwoordig verandert alles in een hoog tempo. Als opleidingsspecialist is het belangrijk om hieraan mee te doen. Daarom is de heftruckopleiding gemoderniseerd. Als onderdeel daarvan wordt er achter de schermen gewerkt aan de integratie van nieuwe technologieën in het opleidingsaanbod. Bepaalde vaardigheden kunnen daardoor nog beter worden getraind. Daarnaast kunnen chauffeurs in de praktijk op de voet gevolgd worden terwijl ze direct feedback krijgen van een instructeur op afstand. Deze technologieën vormen natuurlijk geen vervanging van, maar een aanvulling op de bestaande heftruckopleiding. Als modernisatie van de heftruckopleiding is het theoretische gedeelte van de heftruckopleiding gereduceerd. Hierdoor is er meer ruimte voor interactie op de werkvloer. Daarnaast is het heftruckexamen gedigitaliseerd, dat maakt het mogelijk om zowel de deelnemers als werkgevers sneller en betere inzage te geven in de behaalde resultaten.

Een heftruckopleiding met nazorg

De heftruckopleider is gestart met een omvangrijk nazorgtraject. Hierdoor zullen de aangeleerde competenties en vaardigheden bij cursisten zo lang mogelijk worden behouden. De praktijk wijst uit dat veel kennis en vaardigheden voor vijf jaar zijn vervlogen. Aangezien een heftruckopleiding tegenwoordig vijf jaar geldig is en daarna verlengd zal moeten worden, zullen cursisten voor die vijf jaar al stof van de heftruckopleiding vergeten zijn. Alleen als heftruckchauffeurs continu aandacht aan die kennis en vaardigheden besteden, blijven ze het behouden. De heftruckopleider wil hier dus op inspelen met een uitgebreid nazorgtraject. Daarom blijft de heftruckopleider de cursisten ook na afloop van de heftruckopleiding op de voet volgen. Via digitale oefeningen, video’s en online testen worden zij regelmatig uitgedaagd. De houdbaarheid van de heftruckopleiding wordt hierdoor vergroot. En dat heeft vervolgens een positieve invloed op de veiligheid. Wil je meer weten over deze manier van werken? Neem dan contact op met de heftruckopleider. Hij of zij voorziet je heel graag van de benodigde informatie.

Hoe word ik een erkende reachtruckchauffeur?

Voor wie is een reachtruck opleiding bedoeld?

De opleiding reachtruck is bestemd voor reachtruckchauffeurs die al enige ervaring hebben opgedaan met een reachtruck. Denk bijvoorbeeld aan mensen die werkzaam zijn in de interne transportwereld. Deze mensen maken regelmatig gebruik van een reachtruck. De opleiding reachtruck is te volgen in verschillende niveaus. Zo is er een reachtruck opleiding voor beginners. Hierbij hebben cursisten weinig tot geen ervaring met de besturing van een reachtruck. Daarnaast is er een reachtruck opleiding voor gevorderden. Hierbij hebben de cursisten al ervaring met de besturing van een reachtruck. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om werknemers in de interne transportwereld die wel dagelijks gebruik maken van een reachtruck, maar nog geen officieel reachtruck certificaat hebben behaald. Tot slot kan de opleiding reachtruck voor experts gevolgd worden. Hierbij hebben de cursisten in het verleden al een reachtruck certificaat gehaald, maar is deze verlopen of gaat binnenkort verlopen.

Wat kan je verwachten van de opleiding reachtruck?

Tijdens de opleiding reachtruck krijg je als cursist verschillende opdrachten om de volledige controle over de reachtruck te kunnen krijgen. Alleen op die manier kan de veiligheid in de interne transportwereld gewaarborgd en verbeterd worden. Welke opdrachten kan je dan verwachten? Een opdracht die je tijdens de reachtruck opleiding moet uitvoeren is de pallets verplaatsen met verschillende soorten lading zoals vloeistof. Daarnaast is er een speciaal parcours opgezet om de behendigheid van het sturen te trainen. Aansluitend aan iedere reachtrucktraining zal er een examen afgenomen worden. Dit is een theorie- en praktijkexamen. Voor het praktijkexamen dienen cursisten een opdracht uit te voeren op de trainingslocatie. Aan het eind van de opleiding hoor je als cursist meteen of je een erkende reachtruckchauffeur bent of dat je de opleiding reachtruck opnieuw moet volgen. Wil jij een reachtruck opleiding volgen? Neem dan eens een kijkje op onze website of neem contact met ons op.

opleiding-reachtruck

Is een hoogwerker certificaat verplicht?

hoogwerker-certificaat-verplicht

Een hoogwerker certificaat halen is verstandig

Helaas is het veilig werken met een hoogwerker niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Maar is een hoogwerker certificaat verplicht? Niet per se. Echter dient elke organisatie te voldoen aan de eisen van de Arbowet en verzekeraars. Op het moment dat een hoogwerker certificaat “Veilig werken met de hoogwerker” gehaald wordt, voldoen de chauffeurs aan deze gestelde eisen. Door de hoogwerker bestuurders voorafgaand al te instrueren voorkom je dat de uitvoering van het werk stilgelegd moet worden als blijkt dat de medewerkers niet over de vereiste papieren beschikken. Bovendien is een onderneming volgens de Arbowet verplicht de werknemers grondig te laten instrueren, ook met betrekking tot het gebruiken en bedienen van de hoogwerkers. Dus het hoogwerker certificaat is niet verplicht, maar bevordert wel de veiligheid binnen het bedrijf en voorkomt vervelende gevolgen die de Arbowet en verzekeraars stellen. Het is zeker verstandig om een hoogwerker certificaat te halen.

Veilig werken met behulp van een hoogwerker certificaat

Zoals eerder verteld is, is het halen van een hoogwerker certificaat niet verplicht, maar het brengt wel vele voordelen met zich mee. Door een hoogwerker certificaat kan je bewijzen dat je weet hoe je veilig moet werken. Hoogwerkers zijn gevaarlijk als ze niet op een veilige manier bestuurd worden. Een hoogwerker is een mobiele werkplaats die het mogelijk maakt om veilig en efficiënt hoog te werken. Het is een zeer zwaar en daarom ook gevaarlijk hulpmiddel. Wanneer het hulpmiddel niet met deskundigheid wordt gebruikt, kan er dus ontzettend veel misgaan en kunnen gevaarlijke ongelukken het gevolg zijn. Om te leren hoe je veilig kunt werken met een hoogwerker, kun je een je een opleiding voor de hoogwerker volgen en zo je hoogwerker certificaat halen. De hoogwerker opleiding is bedoeld voor mensen die gebruik maken van hoogwerkers of daarvan gebruik willen gaan maken.

Een heftruck examen verkleint de kans op ongelukken

heftruck-examen

Je hoort het gelukkig niet dagelijks, maar toch gebeuren er regelmatig ongelukken waar een heftruck bij betrokken is. De oorzaak hiervan kan erg verschillen en het is niet altijd even eenvoudig om dit soort ongelukken te voorkomen.

Ongelukken met een heftruck komen regelmatig voor

Een ongeluk kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door erg slecht zicht als gevolg van slechte weeromstandigheden. In dit geval kan het dus ook de beste heftruckchauffeur overkomen. Daarnaast kan het ook voorkomen dat de lading niet goed op de vork van de heftruck staat en dat de lading er daardoor afvalt. Dit ongeluk kan wel voorkomen worden. Een goed opgeleide heftruckchauffeur weet namelijk precies wat de heftruck wel en niet aankan als het gaat om het gewicht op de vork van de heftruck en wat de beste positie hiervan is. Door een heftruck cursus te volgen bij een opleidingscentrum kan de kans op ongelukken aanzienlijk verkleint worden. Door een heftruck examen af te leggen verdien je een heftruckcertificaat. Dit heftruckcertificaat toont aan dat je in staat bent om op een veilige manier werkzaamheden uit te voeren op een heftruck.

De indeling van een heftruck cursus

Het halen van een heftruck examen is belangrijk om de kans op ongelukken te verkleinen. Om het heftruck examen te kunnen halen dien je voorafgaand een heftruck cursus te volgen. Een grondige uitleg van de theorie en praktijk van een heftruck is dan ook essentieel voor de veiligheid van de hele werkomgeving. Werkgevers zijn verantwoordelijk voor het feit dat de werknemers zijn voorzien van grondige instructies. Op het moment dat het heftruckcertificaat behaald is bewijst dit dat zowel de werkgever als de werknemer er alles aan hebben gedaan om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen. Op het moment dat je het heftruck examen gehaald hebt en je daardoor het heftruckcertificaat behaald hebt, is deze vijf jaar lang geldig. Na deze vijf jaar kan je een herhalingscursus volgen waarmee het certificaat opnieuw met vijf jaar verlengd wordt. Wil je meer informatie over het heftruck examen ontvangen? Neem dan eens contact op met het opleidingscentrum en laat je informeren over de mogelijkheden.

Specialist in heftruckopleidingen vinden in Zwolle?

BLOM-opleidingen-Zwolle

Heftruckopleidingslocatie in Zwolle

Wil jij een goede en ervaren heftruckchauffeur worden? Ben je opzoek naar een specialist in heftruckopleidingen in Zwolle? Dan ben je bij BLOM opleidingen Zwolle aan het juiste adres. BLOM staat namelijk bekend als dé specialist in het trainen en opleiden van bestuurders en gebruikers van een heftruck. Bij de heftruckopleidingslocatie in Zwolle (provincie Overijssel) is er een vaste instructeur die daar de heftruckopleidingen geeft. Dit doet hij al vele jaren met veel plezier en enthousiasme. Met ruim duizend cursisten die hun heftruckcertificaat behaalden in Zwolle ben je niet de eerste, maar zeker ook niet de laatste cursist met een Europees erkend heftruckcertificaat die naar huis gaat.

Een goede heftruckopleiding volgen in Zwolle

Zoals eerder gezegd ben je bij BLOM opleidingen Zwolle aan het juiste adres als je een goede heftruckopleiding wilt volgen. Er zijn namelijk verschillende heftruckopleidingen beschikbaar in Overijssel. Bij elke heftruckopleiding leer je op een veilige manier te werken met een electropallettruck en krijg je een stapelaartraining. Voor de heftruckopleiding kan je jezelf inschrijven als beginner, gevorderde of experts. Wat is hier het verschil precies tussen? De heftruckopleiding voor beginners is voor cursisten die nog geen ervaring hebben met het besturen van een heftruck. Hierbij wordt er veel aandacht geschonken aan de basis. De beginnersopleiding zal daarom ook iets meer tijd in beslag nemen dan de opleiding voor gevorderde en experts. Daarnaast kan je kiezen voor een heftruckopleiding voor gevorderde. Deze is voor cursisten die al enige ervaring hebben met het besturen van een heftruck, maar die nog geen heftruckcertificaat hebben behaald. Tenslotte biedt BLOM opleidingen Zwolle een heftruckopleiding aan voor experts, ook wel bekend als de herhalingscursus. Deze opleiding is speciaal voor cursisten die al beschikken over een heftruckcertificaat, maar waarvan deze in de toekomst zal verlopen of als is verlopen. Door de verschillende heftruckopleidingen is er altijd iets beschikbaar dat goed bij jouw kennen en kunnen past.

Haal een heftruckcertificaat ter voorkoming van ongevallen

heftruckcertificaat-verlengen

Ongevallen komen veel voor tijdens het werken met heftrucks

Een hefttruck is een bron van veel bedrijfsongevallen bij bedrijven die veel producten moeten transporteren in hun magazijn. Zo is achteruitrijden met de heftruck veelvoorkomende oorzaak van bedrijfsongevallen. Ook de werkdruk en haastig rijden zijn oorzaken van ongevallen op de werkvloer. Aanrijdingen, verschuivende lading, onoplettendheid en armen en benen die buiten de truck worden gehouden zijn een bron van bedrijfsongevallen. Je zou denken dat dit nauwelijks voorkomt bij ervaren heftruckchauffeurs. Maar helaas is niets minder waar. Een goede heftruckopleiding kan het verschil maken en kan de kans op ongevallen aanzienlijk verkleinen.

Bedrijfsongevallen voorkomen is ontzettend belangrijk

Bij bedrijfsongevallen met heftrucks is het niet alleen de heftruckchauffeur die letsel op kan lopen. Ook ander medewerkers staan bloot aan de gevaren van heftrucks die de hele dag op het werk om hun heen rijden. Veelal gebeuren er ongevallen waar ze niets aan konden doen. Neem bijvoorbeeld een heftruck die de bocht om komt scheuren. Het is een risicosituatie die zou kunnen gebeuren. Belangrijk is dat de bestuurder zijn verantwoordelijkheden kent en goed opgeleid is om met heftrucks te rijden Een ongeval met heftruck moet vooral door de heftruckbestuurder worden voorkomen. En die kans wordt aanzienlijk vergroot als de heftruckchauffeur een heftruckcertificaat haalt. Deze verloopt na een tijd, maar een heftruckcertificaat verlengen zorgt ervoor dat het heftruckcertificaat geldig blijft.

De verantwoordelijkheden van de werkgever

Een werkgever moet een groot aantal voorzorgsmaatregelen nemen om een veilige werkomgeving te creëren. Een ongeval met heftruck moet je immers zien te voorkomen. De werkgever dient aan te kunnen tonen dat er sprake was van opzet of roekeloos gedrag. Voor de werkgever is dit vaak moeilijk te bewijzen. Voorkomen van ongevallen met heftrucks is voor werkgevers de beste optie. Daarom is het een nuttige investering om de werknemers op te laten leiden door middel van een heftruckopleiding.

 

Bedrijfsongeval met een heftruck

https://www.blomopleidingen.nl/heftruck/

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Een ongeluk met een heftruck is een veelvoorkomende oorzaak van bedrijfsongevallen. De impact van een ongeval verschilt enorm van elkaar. Maar hoe kan een ongeval met een heftruck nou eigenlijk ontstaan? De meeste ongevallen met een heftruck vinden plaats doordat er in de chaos een collega wordt aangereden. Onder de hoge werkdruk moet er tempo gemaakt worden waardoor er fouten kunnen ontstaan. Neem het voorbeeld dat een heftruckchauffeur even niet goed oplet en vervolgens over de voet van zijn collega rijdt. Bijna de helft van ongevallen met een heftruck ontstaat door een aanrijding met een collega of ander persoon.

Waardoor ontstaan bedrijfsongevallen met een heftruck?

Ongevallen met een heftruck ontstaan meestal op het moment dat de veiligheidsregels niet of niet goed worden nageleefd. Dit gebeurt bijna natuurlijk nooit opzettelijk. Vaak wordt het ongeval veroorzaakt door haast of onverschilligheid. De werkdruk is tegenwoordig erg hoog, waardoor een bestelling snel de deur uit moet en er te snel wordt gereden. Met name tijdens het achteruitrijden vinden veel bedrijfsongevallen plaats. Maar ook bij vooruitrijden zijn ongevallen soms onvermijdelijk.

Wat is de rol van een bedrijfsleider bij ongevallen?

De werkgever moet ervoor zorgen dat bedrijfsongevallen zoveel mogelijk worden voorkomen. Dit staat bekend als de zorgplicht van de werkgever. Bij het werken met heftrucks moet de werkgever e voor zorgen dat de heftrucks goed onderhouden zijn, dat er voldoende manoeuvreerruimte is en dat er een duidelijke scheiding is van voetgangers- en heftruckzone. In de Arbowet is bovendien bepaald dat een werknemer pas op een heftruck mag rijden als hij voorzien is van grondige instructies. De werkgever moet erop toezien dat zijn werknemers voldoende deskundig zijn. Dit kan gerealiseerd worden door de werknemers een heftruckcursus te laten volgen. Uit de praktijk blijkt dat werkgevers het gevaar van heftrucks vaak onderschatten en de veiligheidsvoorschriften niet naleven. Voorkom dat jij ook tussen deze werkgevers past. Laat je werknemers een heftruck cursus volgen. Wil je meer informatie over de heftruckcursus? Neem dan een kijkje op: https://www.blomopleidingen.nl/heftruck/.

 

De merken en modellen van auto’s

Auto's van boven

Bij het aanschaffen van een auto komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie had gedacht. Er zijn een aantal zaken waar je zeker rekening mee moet houden, denk hierbij aan het merk, model, kleur en natuurlijk als allerbelangrijkst de staat van de auto.

Merken

Als je van auto’s houdt of juist helemaal niet maakt vaak niet uit, bijna iedereen heeft wel voorkeur voor een bepaald automerk. Het kan zo zijn dat je altijd een bepaald type merk voor huis hebt staan en je deze ook zeker niet wilt vervangen door een ander soort merk. Het kan ook goed voorkomen dat je juist alle soorten merken een keer hebt willen proberen of dat je gaat voor een ander soort model van wel hetzelfde werk. Zo kan je bijvoorbeeld jarenlang een Ford Mondeo hebt gereden en dit jaar juist gaat voor de Ford Focus 2016.

Modellen

Ieder merk heeft een tal aan modellen met verschillende soorten uitvoeringen. Als je een keuze hebt gemaakt wat voor soort merk je wilt kan je kijken naar de verschillende soorten modellen die dit merk aanbiedt. Naast dat er verschillende soorten modellen zijn is de kans groot dat elk model nog een specifiek soort uitvoering heeft of dat er een exclusief model wordt aangeboden. Richt je dus voornamelijk op wat jij wilt en welke wensen jij hebt. Zo kan je hopelijk de auto die jij op het oog had voldoen aan alle behoeftes.

Waar schaf ik mijn auto aan

Je kunt een auto op vele manieren aanschaffen, denk hier bijvoorbeeld aan een autodealer of via een van de bekende doorverkoop websites waar je gemakkelijk alle tweedehandsauto’s kunt bekijken. Het is vaak afhankelijk waar jij een goed gevoel bij hebt en wat je maximaal te besteden hebt. Ga je voor nieuw of kies je voor tweedehands? Zowel nieuw als tweedehands brengen voor en nadelen met zich mee. Overweeg deze voor en nadelen en kijk naar wat je met de auto wilt. Moet deze de komende 10 jaar nog meegaan of ben je meer opzoek naar een auto die het nog 2 jaar volhoudt? Leg alle aspecten naast elkaar en kom zo gemakkelijk tot een eindconclusie.

car traffic drone view

Haal je hoogwerker certificaat met een hoogwerker opleiding

hoogwerker certificaat

Goede grondige instructies zijn onmisbaar

Wil je graag een hoogwerker certificaat halen? Dan dien je eerst een hoogwerker opleiding te volgen. Veilig werken met een hoogwerker is niet voor iedereen zo logisch als dat je in eerste instantie denkt. Elk bedrijf dient te voldoen aan de eisen die de verzekeraar en de Arbowet hebben gesteld. Zo dienen de medewerkers voorzien te zijn van grondige instructies alvorens zij de hoogwerker gaan besturen. Echter ontstaat er vaak een discussie betreft de grondigheid van de instructies, wat voor de een grondig is, is voor de ander niet grondig genoeg. Als je een hoogwerker certificaat hebt, kan je de Arbowet en de verzekeraar aantonen dat je wel grondige instructies hebt gekregen en dat jij en je werkgever er alles aan hebben gedaan om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren en te waarborgen.

Hoe ziet de hoogwerker opleiding er precies uit?

Tijdens de hoogwerker opleiding besteden we zowel aandacht aan de theorie als de praktijk, deze twee vaardigheden worden dan ook met elkaar afgewisseld. Het functioneren en de verantwoordelijkheid staat tijdens de hoogwerker opleiding centraal. De nadruk ligt hierbij op de veiligheidsvoorschriften zoals opgesteld door de Arbeidsinspectie en vastgelegd in de Arbowet. Een goede basiskennis van de werking van de hoogwerker en praktische hoogwerker training is zeker noodzakelijk om met voldoende kennis en kunnen de hoogwerker te kunnen besturen.

Het belang van een goede hoogwerker opleiding

Behalve dat de hoogwerker opleiding de veiligheid aanzienlijk verbetert, zal ook de efficiency aanzienlijk verhoogd worden. Kennis van de hoogwerker versterkt het doelmatig werken met de hoogwerker. Dit zal niet alleen tijdwinst opleveren maar zeker een verbetering van de kwaliteit in het afgeleverde werk. Het is dus logisch dat steeds meer opdrachtgevers op hun bouwlocatie uitsluitend mensen met een erkende hoogwerker certificaat aannemen. Binnen de bouwbranche is flexibiliteit immers onmisbaar.

Een goede heftruckopleiding volg je in Amsterdam

heftruckcertificaat in amsterdam

Wil je graag je heftruckcertificaat halen? Volg dan een heftruckopleiding en haal je heftruckcertificaat in Amsterdam! Een heftruck besturen is zeker geen kleinigheid en vergt veel kennis en kunnen, dit is aan te leren met een heftruckopleiding in Amsterdam. Tijdens de heftruck opleiding wordt er veel aandacht besteed aan zowel de theorie als de praktijk. De instructeurs besteden veel persoonlijke aandacht aan alle cursisten zodat er geen sprake van eventuele onduidelijkheden zijn.

Een opleiding die bestaat uit verschillende niveaus

Omdat we graag willen voorkomen dat iemand boven of onder zijn/haar kennen of kunnen hoeft te presteren hebben we de heftruckopleiding opgedeeld in drie verschillende niveaus. Zo hebben we een heftruckopleiding voor beginners, gevorderden en experts. De heftruckopleiding voor beginners is voor cursisten die nog helemaal geen ervaring hebben met de besturing van een heftruck. Deze opleiding neemt twee dagen in beslag. Verder bieden wij een heftruckopleiding voor gevorderden aan, deze is voor cursisten die al wel enige ervaring hebben met de besturing van een heftruck, maar nog geen heftruckcertificaat hebben gehaald. Ten slotte hebben we een heftruckopleiding voor experts, deze is voor cursisten die in het verleden al een heftruckcertificaat hebben gehaald, maar waarvan deze is verlopen of binnenkort gaat verlopen.

Wees verstandig en ga voor een heftruckcertificaat

De verplichting van een heftruckcertificaat

Op het moment dat medewerkers dagelijks een heftruck besturen, dan is het aan te raden om deze mensen te voorzien van een heftruckcertificaat. Echter is dit niet wettelijk verplicht. Wel heeft de werkgever plicht om voldoende opleidingsniveau voor de chauffeurs te creëren. Een heftruckcertificaat bewijst heel duidelijk dat er een deskundige opleiding is geweest en dat de medewerkers voorzien zijn van grondige instructies. De verplichtingen worden gesteld door de verzekeraar en de Arbowet. Er mag dus niet zomaar gereden worden op een heftruck zonder enige kennen en kunnen. Let dus altijd goed op de geldigheid van een certificaat, dit is een periode van vijf jaar. De inspectie controleert of de bestuurders in bezit zijn van een geldig heftruck certificaat en of zij de grondige instructies hebben gekregen.

Wat kunnen de gevolgen zijn zonder een certificaat?

Een ongeluk is zo gebeurd. Ook de allerbeste heftruckbestuurders kunnen een ongeluk veroorzaken. Echter kan een goede heftruckopleiding de kans wel aanzienlijk verkleinen. Stel dat er een ongeval plaatsvindt. De werkgever geeft aan dat de heftruckchauffeur grondige instructies heeft verkregen alvorens het besturen, maar deze chauffeur is niet in het bezit van een certificaat. Er zullen dan lastige discussies ontstaan, omdat de betekenis van grondige instructies erg vaag is en iedereen zal dit anders interpreteren. Wanneer een onderneming niet in staat is om te kunnen aantonen dat de chauffeur wel grondige instructies heeft gekregen, kan dit vervelende gevolgen hebben voor deze ondernemen. Zo kan de Arbowet een hoge boete opleggen bij een ongeval als de chauffeur geen certificaat heeft, ook kan de verzekering geen geld bij letsel of schade uitkeren en tenslotte kan de inspectie besluiten om de werkplek te sluiten. Deze gevallen wilt u natuurlijk het liefst voorkomen, daarom is het verstandig om de medewerkers te voorzien van een heftruckcertificaat.

heftruckcertificaat

Waarborg de veiligheid met een heftruck opleiding

Het belang van een goede heftruck opleiding

Een heftruck wordt veel gezien als een zwaar hulpmiddel dat veelal gebruikt wordt in een magazijn. Omdat dit een zwaar hulpmiddel is het belangrijk dat de bestuurders in staat zijn om de heftruck met veiligheid te besturen. Dit is niet iets dat je van nature zou kunnen, hier is kennis en ervaring voor nodig. Om dit te kunnen krijgen is het belangrijk om een heftruck opleiding te volgen. Een bedrijf die werknemers aan het werk heeft die dagelijks werken met een heftruck is deze opleiding voor verplicht. Met deze heftruckopleiding zullen de medewerkers na afloop een heftruckcertificaat ontvangen, deze wijst uit dat zowel de werkgever als werknemer er alles aan hebben gedaan om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen en deze te vergroten. een professionele heftruck opleiding is behalve heel erg belangrijk ook noodzakelijk. De verplichting van het volgen van een heftruckopleiding kan het beste door medewerkers een externe heftruckopleiding aan te bieden. Wanneer de medewerkers in staat zijn veilig te werken kunnen zij gevaarlijke situaties overzien en voorkomen.

Waarom kiest u voor een externe heftruckopleiding?

Wanneer een medewerker die al jarenlang in dienst is bij de organisatie grondige instructies gaat geven aan medewerkers, dan is het mogelijk dat deze medewerkers blinde vlekken op het gebied van veiligheid krijgt. Dit komt doordat deze medewerker met veel ervaring niet continu op de hoogte wordt gehouden van nieuwe veiligheidsnormen. Met een heftruckopleiding door een extern bedrijf zijn de nieuwe heftruckbestuurders bekend met eventuele onveilige werksituaties. En kan deze ervaring gedeeld worden met andere werknemers. Ook kunnen bestaande heftruckchauffeurs, waarvan het heftruckcertificaat is verlopen of binnenkort gaat verlopen, zich voor de herhalingscursus aanmelden. Op deze manier krijgt u de zekerheid dat de training goed en grondig is uitgevoerd en vergroot u daarmee de veiligheid omtrent de heftruck.

heftruck opleiding

De heftruckopleiding in Alkmaar waarnaar uw opzoek bent!

Met een heftruckopleiding bij BLOM Alkmaar zit u goed

Heeft u een baan waarbij u dagelijks gebruik maakt van een heftruck? Bent u opzoek naar een goede heftruck opleiding in Alkmaar? Dan is BLOM Alkmaar precies wat u zoekt! BLOM staat bekend om haar goede trainingen en de beste instructeurs, BLOM heeft vele opleidingscentra door heel Nederland. De instructeurs worden regelmatig bijgeschoold om hun expertise te kunnen behouden en te verbeteren. Zij willen u graag begeleiden om uw eigen heftruckcertificaat te kunnen halen. Door de jarenlange ervaring van BLOM voor dit vakgebied bent u ervan verzekerd dat u wordt voorzien van grondige instructies en de beste kennis.

Een heftruckopleiding die afgestemd is op u

Wij zijn ervan bewust dat ieder mens anders is en dat ieder mens een ander niveau heeft. Daarom hebben we een heftruckopleiding opgedeeld in drie verschillende heftruckopleidingen. Zo bent u ervan verzekerd dat u niet boven of onder uw eigen kennen en kunnen hoeft te presteren. Zo hebben we een heftruckopleiding voor beginners, deze is voor cursisten die nog geen enkele ervaring hebben met de besturing van een heftruck, we zullen beginnen bij de basis. Tevens hebben een opleiding voor gevorderden, deze is voor cursisten die al enige ervaring hebben met de besturing van een heftruck, maar die nog geen heftruckcertificaat hebben gehaald. Hierbij zullen we de basis minder uitgebreid behandelen dan bij de beginnersopleiding. Ten slotte bieden we een heftruckopleiding voor experts aan, deze is speciaal ontwikkeld voor cursisten die in het verleden een heftruckcertificaat hebben gehaald, maar waarvan deze is verlopen of in de toekomst gaat verlopen. Deze opleiding is een soort van een herhalingscursus en hiermee kan certificaat met vijf jaar verlengd worden. Alle typen heftruck opleidingen hebben een geldigheidsduur van vijf jaar. Tevens is bij alle opleiding veel ruimte voor vragen en extra uitleg.

BLOM Alkmaar

Iedereen kan een heftruckcertificaat halen

heftruck opleiding

Het belang van een geldig heftruckcertificaat

Waarom zou u of uw medewerkers een heftruckcertificaat halen? Dat is heel simpel, wanneer u of uw medewerkers nog niet in het bezit is van een geldig heftruckcertificaat is het volgens de Arbowet en verzekeraars verplicht om een heftruckbestuurder grondige instructies te geven met betrekking op de besturing van een heftruck. Het is gemakkelijker voor de bestuurder om een heftruckcertificaat te verkrijgen, hierdoor heb je namelijk meteen bewijs dat je grondige instructies hebt gekregen voordat je begonnen bent met de besturing. Zonder dit heftruckcertificaat kunnen er twijfels en discussies bestaan over de grondigheid van de instructies en dit kan nare gevolgen hebben voor de onderneming.

Een heftruckcertificaat kan iedereen halen

Om dat iedereen (met een beetje moeite) in staat moet zijn om een eigen heftruckcertificaat te kunnen halen hebben wij onze heftruckopleiding in niveaus opgedeeld. Zo hebben we een heftruckopleiding voor beginners, gevorderden en experts. De beginners opleiding is voor cursisten die nog geen enkele ervaring hebben met de besturing van een heftruck. Hierbij wordt de basis goed uitgelegd en de praktijk rustig doorgenomen. Deze opleiding zal ongeveer twee dagen in beslag nemen. Ook hebben we een heftruckopleiding voor gevorderden, deze is voor personen die al wel enkele ervaring hebben met de besturing van een heftruck, maar die nog geen heftruckcertificaat hebben gehaald. Deze opleiding zal ongeveer een hele dag in beslag nemen. Ten slotte is een heftruckopleiding voor experts, dit is een soort herhalingscursus. Deze is bedoeld voor mensen die in het verleden al eens een heftruckcertificaat hebben gehaald, maar waarvan deze is verlopen, of binnenkort gaat verlopen. Deze opleiding zal slechts een halve dag in beslag nemen. Er is dus voor iedereen een niveau dat bij hem of haar past. Op deze manier hoeven de cursisten niet boven of onder hun kennen en kunnen te presteren.