Een VCA halen?

VCA-halen

Wil jij een VCA halen? Meld je dan aan voor de VCA cursus bij jou in de buurt. De cursus begint om half negen en eindigt om kwart voor 4. Aansluitend van deze cursus zal je om vier uur een VCA examen afleggen. Dit examen neemt een uurtje in beslag en duurt dus tot vijf uur. De totale opleidingsduur is dus een dag. Op het moment dat je het eerder genoemde examen met een voldoende hebt afgelegd ontvang je het VCA diploma. Dit diploma kent een geldigheid van tien jaar.

Wat kan je verwachten tijdens de VCA cursus?

De VCA cursus is opgedeeld in twee delen. Tijdens het eerste deel van de opleiding wordt er aandacht besteedt aan de lesstof en is er de ruimte om vragen te stellen mocht dit nodig zijn. De instructeur neemt de lesstof in groepsverband door. Op deze manier kan je leren van elkaars vragen. In het tweede deel van de cursus zal je een proefexamen en dit proefexamen wordt daarna ook in groepsverband besproken en nagekeken. Hierdoor leer je makkelijk wat de goede antwoorden zijn en weet je precies waarom.

Waarom kies je voor een VCA diploma?

VCA is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de samenleving. Steeds meer ondernemingen vragen naar een VCA certificaat van bedrijven en medewerkers. Deze bedrijven kenmerken zich door de werkzaamheden in risicovolle omgevingen. Als je een werknemer bent van een aannemer en de opdrachtgevers vinden dat het VCA certificaat verplicht is, dan is het belangrijk dat je hierover beschikt. Anderzijds kan je deze werkzaamheden niet uitvoeren en gaat de opdrachtgever opzoek naar een andere aannemer die werknemers in dienst heeft die wel beschikken over een VCA diploma. Het is dus aan te raden om het VCA te halen. Met een VCA kan je de komende tien jaar veilig werkzaamheden uitvoeren.

De heftruck theorie vanuit huis leren

heftruck-theorie

Voor wie is deze zelfstudie geschikt?

De zelfstudie theorie heftruck is bedoeld voor mensen die een heftruck besturen en al over enige ervaring beschikken en gemakkelijk zelf thuis de theorie kunnen leren of juist wat extra tijd nodig hebben om de theorie van de heftruck te behandelen. Deze opleiding neemt een dag van 7 uur in de ochtend tot half 3 in de middag. De theorie van de heftruck dient zelf door genomen te worden. Voor de training zal de cursist getoetst worden op zijn kennis van de theorie. De nadruk bij de heftruckopleiding ligt op de praktijk, toch is de beheersing van de heftruck theorie onmisbaar.

Grondige instructies van de theorie en praktijk

Een grondige uitleg van de theorie en praktijk van de heftruck is belangrijk en noodzakelijk voor de veiligheid van de werkomgeving. Alle heftruckbestuurders dienen grondige instructies hebben gekregen voordat ze gebruik gaan maken van de heftruck. Het is lastig om te bewijzen dat medewerkers zijn voorzien van grondige instructies. Tenzij een heftruckchauffeur daar een praktijk- en theorie-examen voor aflegt en zijn heftruckchauffeur behaald. Dat is namelijk voldoende bewijs dat de werkgever en werknemer er alles aan hebben gedaan om de veiligheid met betrekking van de heftruck op de werkvloer te waarborgen. Dit heftruckcertificaat heeft een geldigheid van vijf jaar, daarna kan er een herhalingscursus gevolgd worden om het certificaat te verlengen met nog weer eens vijf jaar.

De verhouding tussen de theorie en praktijk

Zoals eerder gezegd dien je zowel de praktijk als theorie te beheersen als je een heftruckcertificaat wilt halen. Alleen een theorie-examen is dus niet voldoende. Het is belangrijk dat een heftruck met voldoende praktijk ervaring wordt bestuurd, dit in combinatie met voldoende kennis over de theorie van de heftruck. De heftruckopleiding zal dus beginnen met een praktijk gedeelte, die vervolgd wordt met theorie trainingen en wordt afgesloten met een praktijk- en theorie-examen.

Een heftruckopleiding die met de tijd meegaat

heftruckopleiding

De heftruckopleiding is gemoderniseerd

Tegenwoordig verandert alles in een hoog tempo. Als opleidingsspecialist is het belangrijk om hieraan mee te doen. Daarom is de heftruckopleiding gemoderniseerd. Als onderdeel daarvan wordt er achter de schermen gewerkt aan de integratie van nieuwe technologieën in het opleidingsaanbod. Bepaalde vaardigheden kunnen daardoor nog beter worden getraind. Daarnaast kunnen chauffeurs in de praktijk op de voet gevolgd worden terwijl ze direct feedback krijgen van een instructeur op afstand. Deze technologieën vormen natuurlijk geen vervanging van, maar een aanvulling op de bestaande heftruckopleiding. Als modernisatie van de heftruckopleiding is het theoretische gedeelte van de heftruckopleiding gereduceerd. Hierdoor is er meer ruimte voor interactie op de werkvloer. Daarnaast is het heftruckexamen gedigitaliseerd, dat maakt het mogelijk om zowel de deelnemers als werkgevers sneller en betere inzage te geven in de behaalde resultaten.

Een heftruckopleiding met nazorg

De heftruckopleider is gestart met een omvangrijk nazorgtraject. Hierdoor zullen de aangeleerde competenties en vaardigheden bij cursisten zo lang mogelijk worden behouden. De praktijk wijst uit dat veel kennis en vaardigheden voor vijf jaar zijn vervlogen. Aangezien een heftruckopleiding tegenwoordig vijf jaar geldig is en daarna verlengd zal moeten worden, zullen cursisten voor die vijf jaar al stof van de heftruckopleiding vergeten zijn. Alleen als heftruckchauffeurs continu aandacht aan die kennis en vaardigheden besteden, blijven ze het behouden. De heftruckopleider wil hier dus op inspelen met een uitgebreid nazorgtraject. Daarom blijft de heftruckopleider de cursisten ook na afloop van de heftruckopleiding op de voet volgen. Via digitale oefeningen, video’s en online testen worden zij regelmatig uitgedaagd. De houdbaarheid van de heftruckopleiding wordt hierdoor vergroot. En dat heeft vervolgens een positieve invloed op de veiligheid. Wil je meer weten over deze manier van werken? Neem dan contact op met de heftruckopleider. Hij of zij voorziet je heel graag van de benodigde informatie.

Is een hoogwerker certificaat verplicht?

hoogwerker-certificaat-verplicht

Een hoogwerker certificaat halen is verstandig

Helaas is het veilig werken met een hoogwerker niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Maar is een hoogwerker certificaat verplicht? Niet per se. Echter dient elke organisatie te voldoen aan de eisen van de Arbowet en verzekeraars. Op het moment dat een hoogwerker certificaat “Veilig werken met de hoogwerker” gehaald wordt, voldoen de chauffeurs aan deze gestelde eisen. Door de hoogwerker bestuurders voorafgaand al te instrueren voorkom je dat de uitvoering van het werk stilgelegd moet worden als blijkt dat de medewerkers niet over de vereiste papieren beschikken. Bovendien is een onderneming volgens de Arbowet verplicht de werknemers grondig te laten instrueren, ook met betrekking tot het gebruiken en bedienen van de hoogwerkers. Dus het hoogwerker certificaat is niet verplicht, maar bevordert wel de veiligheid binnen het bedrijf en voorkomt vervelende gevolgen die de Arbowet en verzekeraars stellen. Het is zeker verstandig om een hoogwerker certificaat te halen.

Veilig werken met behulp van een hoogwerker certificaat

Zoals eerder verteld is, is het halen van een hoogwerker certificaat niet verplicht, maar het brengt wel vele voordelen met zich mee. Door een hoogwerker certificaat kan je bewijzen dat je weet hoe je veilig moet werken. Hoogwerkers zijn gevaarlijk als ze niet op een veilige manier bestuurd worden. Een hoogwerker is een mobiele werkplaats die het mogelijk maakt om veilig en efficiënt hoog te werken. Het is een zeer zwaar en daarom ook gevaarlijk hulpmiddel. Wanneer het hulpmiddel niet met deskundigheid wordt gebruikt, kan er dus ontzettend veel misgaan en kunnen gevaarlijke ongelukken het gevolg zijn. Om te leren hoe je veilig kunt werken met een hoogwerker, kun je een je een opleiding voor de hoogwerker volgen en zo je hoogwerker certificaat halen. De hoogwerker opleiding is bedoeld voor mensen die gebruik maken van hoogwerkers of daarvan gebruik willen gaan maken.

Een heftruck examen verkleint de kans op ongelukken

heftruck-examen

Je hoort het gelukkig niet dagelijks, maar toch gebeuren er regelmatig ongelukken waar een heftruck bij betrokken is. De oorzaak hiervan kan erg verschillen en het is niet altijd even eenvoudig om dit soort ongelukken te voorkomen.

Ongelukken met een heftruck komen regelmatig voor

Een ongeluk kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door erg slecht zicht als gevolg van slechte weeromstandigheden. In dit geval kan het dus ook de beste heftruckchauffeur overkomen. Daarnaast kan het ook voorkomen dat de lading niet goed op de vork van de heftruck staat en dat de lading er daardoor afvalt. Dit ongeluk kan wel voorkomen worden. Een goed opgeleide heftruckchauffeur weet namelijk precies wat de heftruck wel en niet aankan als het gaat om het gewicht op de vork van de heftruck en wat de beste positie hiervan is. Door een heftruck cursus te volgen bij een opleidingscentrum kan de kans op ongelukken aanzienlijk verkleint worden. Door een heftruck examen af te leggen verdien je een heftruckcertificaat. Dit heftruckcertificaat toont aan dat je in staat bent om op een veilige manier werkzaamheden uit te voeren op een heftruck.

De indeling van een heftruck cursus

Het halen van een heftruck examen is belangrijk om de kans op ongelukken te verkleinen. Om het heftruck examen te kunnen halen dien je voorafgaand een heftruck cursus te volgen. Een grondige uitleg van de theorie en praktijk van een heftruck is dan ook essentieel voor de veiligheid van de hele werkomgeving. Werkgevers zijn verantwoordelijk voor het feit dat de werknemers zijn voorzien van grondige instructies. Op het moment dat het heftruckcertificaat behaald is bewijst dit dat zowel de werkgever als de werknemer er alles aan hebben gedaan om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen. Op het moment dat je het heftruck examen gehaald hebt en je daardoor het heftruckcertificaat behaald hebt, is deze vijf jaar lang geldig. Na deze vijf jaar kan je een herhalingscursus volgen waarmee het certificaat opnieuw met vijf jaar verlengd wordt. Wil je meer informatie over het heftruck examen ontvangen? Neem dan eens contact op met het opleidingscentrum en laat je informeren over de mogelijkheden.

Specialist in heftruckopleidingen vinden in Zwolle?

BLOM-opleidingen-Zwolle

Heftruckopleidingslocatie in Zwolle

Wil jij een goede en ervaren heftruckchauffeur worden? Ben je opzoek naar een specialist in heftruckopleidingen in Zwolle? Dan ben je bij BLOM opleidingen Zwolle aan het juiste adres. BLOM staat namelijk bekend als dé specialist in het trainen en opleiden van bestuurders en gebruikers van een heftruck. Bij de heftruckopleidingslocatie in Zwolle (provincie Overijssel) is er een vaste instructeur die daar de heftruckopleidingen geeft. Dit doet hij al vele jaren met veel plezier en enthousiasme. Met ruim duizend cursisten die hun heftruckcertificaat behaalden in Zwolle ben je niet de eerste, maar zeker ook niet de laatste cursist met een Europees erkend heftruckcertificaat die naar huis gaat.

Een goede heftruckopleiding volgen in Zwolle

Zoals eerder gezegd ben je bij BLOM opleidingen Zwolle aan het juiste adres als je een goede heftruckopleiding wilt volgen. Er zijn namelijk verschillende heftruckopleidingen beschikbaar in Overijssel. Bij elke heftruckopleiding leer je op een veilige manier te werken met een electropallettruck en krijg je een stapelaartraining. Voor de heftruckopleiding kan je jezelf inschrijven als beginner, gevorderde of experts. Wat is hier het verschil precies tussen? De heftruckopleiding voor beginners is voor cursisten die nog geen ervaring hebben met het besturen van een heftruck. Hierbij wordt er veel aandacht geschonken aan de basis. De beginnersopleiding zal daarom ook iets meer tijd in beslag nemen dan de opleiding voor gevorderde en experts. Daarnaast kan je kiezen voor een heftruckopleiding voor gevorderde. Deze is voor cursisten die al enige ervaring hebben met het besturen van een heftruck, maar die nog geen heftruckcertificaat hebben behaald. Tenslotte biedt BLOM opleidingen Zwolle een heftruckopleiding aan voor experts, ook wel bekend als de herhalingscursus. Deze opleiding is speciaal voor cursisten die al beschikken over een heftruckcertificaat, maar waarvan deze in de toekomst zal verlopen of als is verlopen. Door de verschillende heftruckopleidingen is er altijd iets beschikbaar dat goed bij jouw kennen en kunnen past.