Een VCA halen?

Wil jij een VCA halen? Meld je dan aan voor de VCA cursus bij jou in de buurt. De cursus begint om half negen en eindigt om kwart voor 4. Aansluitend van deze cursus zal je om vier uur een VCA examen afleggen. Dit examen neemt een uurtje in beslag en duurt dus tot vijf uur. De totale opleidingsduur is dus een dag. Op het moment dat je het eerder genoemde examen met een voldoende hebt afgelegd ontvang je het VCA diploma. Dit diploma kent een geldigheid van tien jaar.

Wat kan je verwachten tijdens de VCA cursus?

De VCA cursus is opgedeeld in twee delen. Tijdens het eerste deel van de opleiding wordt er aandacht besteedt aan de lesstof en is er de ruimte om vragen te stellen mocht dit nodig zijn. De instructeur neemt de lesstof in groepsverband door. Op deze manier kan je leren van elkaars vragen. In het tweede deel van de cursus zal je een proefexamen en dit proefexamen wordt daarna ook in groepsverband besproken en nagekeken. Hierdoor leer je makkelijk wat de goede antwoorden zijn en weet je precies waarom.

Waarom kies je voor een VCA diploma?

VCA is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de samenleving. Steeds meer ondernemingen vragen naar een VCA certificaat van bedrijven en medewerkers. Deze bedrijven kenmerken zich door de werkzaamheden in risicovolle omgevingen. Als je een werknemer bent van een aannemer en de opdrachtgevers vinden dat het VCA certificaat verplicht is, dan is het belangrijk dat je hierover beschikt. Anderzijds kan je deze werkzaamheden niet uitvoeren en gaat de opdrachtgever opzoek naar een andere aannemer die werknemers in dienst heeft die wel beschikken over een VCA diploma. Het is dus aan te raden om het VCA te halen. Met een VCA kan je de komende tien jaar veilig werkzaamheden uitvoeren.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.