De Stichting

De Stichting die ooit bestond had het volgende op haar pagina:

Een beetje geschiedenis over de Truck Run

Stichting Gehandicaptenrit Zuid-Beveland is in de zomer van 2003 opgericht.
Het bestuur is direct van start gegaan met de voorbereiding van de eerste rit. Met als doel, vooral lichamelijk en geestelijk gehandicapten een mooie dag te bezorgen. Alsook om het imago van de beroepschauffeurs uit de negatieve hoek te halen. Deze tocht wil de stichting voor iedereen gratis toegankelijk maken. Dit willen we realiseren door bedrijven te benaderen, die onze stichting willen sponsoren. Ook vragen we aan transportbedrijven en chauffeurs om hun belangeloze medewerking.

Vervolgens moesten we op zoek naar een goede locatie. De Zeelandhallen kwamen in beeld en gelukkig was de heer Van Vliet bereid de nodige sponsering aan te bieden, zodat onze wens kon worden vervuld. Ook moesten we op zoek naar vrijwilligers. Via vrienden en kennissen meldden zich spontaan mensen aan, zodat dit snel geregeld was.

De voorbereidingen

De organisatie van de rit vergt veel voorbereiding.
Zo moeten er diverse vergunningen worden aangevraagd.
De politie moet worden gevraagd om haar medewerking en goedkeuring van de route. Begeleidende motoren moeten worden geregeld. De vrijwilligers moeten bij elkaar komen: mensen met een EHBO diploma, mensen die worden opgeleid tot verkeersregelaar en vele anderen voor diverse hand- en spandiensten. Ook wordt het Motor BegeleidingsTeam gevraagd voor de begeleiding van de rit.

Het bestuur komt vanaf september bijeen. Eerst is dit een keer per maand, maar hoe dichter we bij de start komen, hoe vaker we bij elkaar komen om alles goed te regelen, zodat alles vlot en veilig kan verlopen. De inschrijvingen voor de cliënten starten in januari. De chauffeurs kunnen zich vanaf februari opgeven. Ook moeten we al vroeg een middagprogramma vaststellen, dit i.v.m. het vastleggen van artiesten en attracties die ieder jaar aanwezig zijn.

Onze tweede rit zit er weer op en we kijken alweer uit naar de derde rit. Inmiddels hebben we niet stil gezeten, zo hebben we sinds 2005 DELTA NV ALS HOOFDSPONSOR erbij gekregen als sponsor, waar we heel blij mee zijn. Ook dhr. Den Dekker van de Zeelandhallen (Libema) wil op dezelfde voet voortgaan als zijn voorganger. Dit zijn er zo maar een paar die we noemen, maar ook onze vele andere sponsors zijn we heel dankbaar dat ze ons helpen deze dag ieder jaar weer te kunnen door te laten gaan.

Zonder hen zouden we dit niet kunnen!

Ons bestuur is na twee jaar iets veranderd. Zo hebben we afscheid genomen van Henk en zijn er twee nieuwe voor in de plaats gekomen, zodat we nu met z`n zevenen zijn. In 2005 zijn er ook nog enkele vrijwilligers bij gekomen, waardoor we de dag nog beter konden laten verlopen. We hopen al onze vrijwilligers volgend jaar weer terug te zien. Zonder hen zouden wij als bestuur zo’n mooie dag niet kunnen organiseren. Ook hopen we er in 2011 weer iets moois van te maken. Met steun van al onze sponsors, vrijwilligers, chauffeurs, transportbedrijven en vele anderen willen we proberen er voor de cliënten weer een mooie dag van te maken, waar we met z’n allen met veel plezier op terug kunnen gaan kijken.

Wil je meer info? Check dan onze contactpagina of onze homepage.