Wat is de goedkoopste autoverzekering van Nederland?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe of andere autoverzekering, wil je natuurlijk niet meer betalen dan noodzakelijk is. Daarnaast is het ook wel belangrijk dat je niet onderverzekerd bent. Je wilt natuurlijk wel gewoon de schade die je onverhoopt rijdt vergoed krijgen. Je bent dus eigenlijk op zoek naar de goedkoopste autoverzekering met de beste polisvoorwaarden. Door de handige vergelijker vind je eenvoudig de goedkoopste autoverzekering op Overstappen.nl Je kunt hiermee maar liefst tot wel 175 euro per jaar besparen.

Welke autoverzekering past bij jou en jouw auto?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten verzekeringen waaruit je kunt kiezen. Maar welke autoverzekering is nu echt goedkoop en toch goed? Ook het antwoord op deze vraag vind je door gebruik te maken van de vergelijker op overstappen.nl . Je kunt daar namelijk filteren op zowel prijs als kwaliteit. Zo weet je zeker dat je een autoverzekering kiest die goed bij je past. Voordat je dat gaat doen is het wel verstandig om vooraf te bepalen welke dekking je wenst. Wil je een WA autoverzekering, een Beperkt Casco autoverzekering of een All Risk autoverzekering?

Wat is het verschil tussen de verschillende dekkingen?

Als iemand bij jou schade veroorzaakt met zijn auto, wil je niet met de kosten blijven zitten. Andersom is dat net zo. Daarom is iedereen die een (motor)voertuig bezit in Nederland verplicht een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Als jij schade rijdt met je auto en daar volgens de wet verantwoordelijk voor bent, vergoedt de WA-verzekering de schade. De goedkoopste autoverzekering is doorgaans een WA-verzekering. Hoe minder je verzekert, hoe lager de premie. Het kan voorkomen dat er niemand aansprakelijk gesteld kan worden gesteld voor schade aan je voertuig. Denk bijvoorbeeld aan schade door een storm. Wil je naast schade bij anderen, ook schade aan je eigen auto (door overmacht) verzekeren? Kies dan voor een beperkt casco verzekering. Rij jij in een gloednieuwe of redelijk nieuwe auto? Dan is een WA-verzekering met volledig casco de beste optie. In de volksmond wordt vaak gesproken over een all risk autoverzekering. Alle risico’s zijn zo’n beetje afgedekt met deze verzekering. Zelfs als je zelf schade aan je auto toebrengt, wordt dit vergoed.

Waardoor is mijn verzekering goedkoper dan die van mijn buurman?

Het afsluiten van een autoverzekering is een soort maatwerk. De verzekeraar houdt namelijk rekening met een aantal risicofactoren. Hoe meer risico jij hebt op ongelukken hoe hoger je premie is. De verzekeraars baseren de hoogte van je premie op basis van de volgende factoren:

  • Het aantal schadevrije jaren;
  • Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt;
  • Type auto;
  • Je woonplaats;
  • Je geboortedatum.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.