Leer veilig te werken met een heftruck

Veiligheid tijdens de besturing staat voorop

Een heftruck staat bekend als een heel zwaar en gevaarlijk hulpmiddel. Veilig werken met en heftruck is dan zeker vereist. Een heftruck cursus kan daarin het verschil maken. Wij bieden verschillende soorten heftruckopleidingen aan door heel Nederland. Tevens beschikken wij over een uiterst deskundig en professioneel team. Elke instructeur is zeer gedreven en enthousiast in de omgang. Hij/zij wil je graag begeleiden tijdens het opleidingstraject.

Hoe zal de heftruckopleiding eruit zien?

De heftruck cursus bestaat uit verschillende onderdelen. Tijdens de opleiding wordt de veiligheid, verkeersvoorschriften en nog veel meer uitgebreid besproken. De nadruk bij onze opleiding ligt bij de praktijk, wij vinden het van groot belang dat het bij jou op de werkvloer veilig is.
Na de opleiding volgt er een theorie- en praktijk examen. Wanneer dit examen met een voldoende is afgerond zal je je eigen heftruckcertificaat ontvangen. Je mag je vanaf dat moment officieel een heftruckchauffeur noemen. Doordat jij en al je andere medewerkers goed zijn opgeleid creëer je een veilige werkplek die zonder discussie voldoet aan de gestelde eisen van de verzekeraars en de Arbowet.

Grondige instructies zijn van groot belang

Een professionele heftruckopleiding is heel erg belangrijk voor bestuurders maar ook noodzakelijk. Een bedrijf die dagelijks gebruik maakt van heftrucks is volgens de Arbowet en verzekeraars verplicht om alle heftruckchauffeurs grondig te instrueren. Bedrijven die de grondige instructies laten geven door ervaren medewerkers kunnen een aantal belangrijke aspecten over het hoofd zien. Zo kan de onervaren chauffeur na de uitleg van de medewerker blinde vlekken op het gebied van veiligheid krijgen. Ook wordt op het moment van een ongeval gevraagd naar bewijs dat er grondige instructies zijn verkregen voordat de heftruck bestuurd werd. Een heftruckcertificaat kan bewijzen dat er wel degelijk grondige instructies zijn gegeven. Dus mocht er iets mis gaan op de werkvloer, met een heftruckcertificaat zit je goed!

heftruck_cursus