Het opvoeden van je puppy

puppy opvoeden

Een van de leukste en tegelijkertijd lastigste taken van het hebben van een hond is de opvoeding. Een puppy moet nog heel veel leren en jij als baasje bent daar verantwoordelijk voor. Het is dus ontzettend belangrijk om tijd in de opvoeding te steken, zodat je uiteindelijk verzekerd bent van een trouw en aangenaam huisdier. Waarom is de opvoeding van je puppy zo belangrijk en hoe gaat dat precies in zijn werk? Je kunt kiezen voor een online puppycursus, waarbij je voor weinig geld een complete guide krijgt naar het opvoeden van je hond.

Waarom is opvoeding belangrijk?

Waarom is de opvoeding van je hond zo belangrijk? Door de opvoeding kun je ervoor zorgen dat je puppy een trouwe en aangename hond wordt waarmee jij een band hebt. Daarnaast kun je een hond gedrag aanleren waar jullie beiden profijt van hebben. Doe je dit niet, dan loop je de kans een valse of juist schuwe hond te krijgen die niet met andere mensen of dieren kan omgaan, dingen in huis kapot bijt en niet leert om buiten de behoeften te doen. Door de hond goed op te voeden krijgen jullie een band die een leven lang duurt, en dat is heel wat waard.

Wat moet je een puppy aanleren?

Wat moet je een puppy allemaal aanleren? Om te beginnen is het belangrijk om de zindelijkheid van je puppy aan te pakken bij een hondenschool zoals die van Tinki. Daarnaast kun je beginnen met een benchtraining, leer je jouw puppy alleen te zijn, leer je hem of haar om ’s nachts door te slapen en aan de riem te wandelen. En omdat puppy’s graag overal in bijten is het ook belangrijk om ze af te leren dat ze in handen en spullen bijten. Verder kun je talloze tips lezen over de opvoeding van je puppy, om dit in goede banen te leiden.

Wanneer begin je met de opvoeding?

Eigenlijk begin je al op de eerste dag met het opvoeden van je puppy. Dit doe je stapsgewijs en op een subtiele manier. Je puppy moet nog enorm wennen aan de nieuwe omgeving en zal dus nog erg bang zijn. Het is dan niet slim om direct harde regels te stellen. Begin bijvoorbeeld al met de zindelijkheidstraining door je puppy snel op te tillen en buiten te zetten op het moment dat je ziet dat hij moet plassen. Plast hij wel in huis? Schenk hier geen aandacht aan, maar wel op het moment dat je pup wel netjes buiten plast. Zo leert je pup dit gedrag aan.

Waar volg je de opvoeding?

Je kunt helemaal zelf aan de slag gaan met de opvoeding, maar toch is het aan te raden om zeker wat richtlijnen te volgen. Met een online puppycursus krijg je handige modules aangereikt waarmee je stap voor stap je puppy goed opvoed. De cursus is samengesteld door hondenexperts, dus je kunt ervan verzekerd zijn dat de cursus kwalitatief is. Ook is een online puppycursus vaak goed betaalbaar en je bent niet afhankelijk van vaste tijden, wat wel het geval is bij een training op de hondenschool.